Az Újpest belga tulajdonosa nem lát okot az edzőváltásra

Interjút adott a Nemzeti Sportnak Roderick Duchâtelet, az NB I-ben utolsó helyen álló Újpest belga tulajdonosa. Az üzletember beszélt a rossz szereplés okairól, az edzőkérdésről, a saját felelősségéről és a szurkolókról is.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 10. 05. 9:29
Budapest 20171014 Labdarúgás 2017 Õsz OTP Bank Liga bajnoki mérkõzés Újpest Paks Roderick Duchatelet Újpest FC elnök Fotó: Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest az utolsó helyen várja a bajnokság folytatását, a legutóbb az egyik legnagyobb vetélytársától, a Gyirmóttól kapott ki hazai pályán. A csapatnak nyolc forduló után még nincs győzelme, ám Michael Oenning vezetőedző nem lát problémát, és nem hiszi, hogy az ő menesztése hozhatná el a megoldást. Mint kiderült, Roderick Duchâtelet, a klub tulajdonosa egyetért vele, ezt nyilatkozta a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

– Nem az edzőváltás a megoldás – mondta. – Michael Oenninget remek szakembernek tartom, de meg kell találni az egyensúlyt a csapatban. Minden játékosnak tudnia kell, mi a feladata az adott poszton, és mindenkinél fenn kell tartani a motivációt.

Arra a kérdésre, hogy mikor döntene az edzőváltás mellett, ezt felelte:

– Csak akkor, ha azt látom, nincs más megoldás, és nincs fejlődés. Ugyanakkor a mostani idényben egyszer futballoztunk igazán rosszul, sajnos épp legutóbb, a Gyirmót ellen. A Ferencváros otthonában viszont tíz emberrel is jól játszottunk, és a korábbi fordulókban sem lehetett panasz a teljesítményünkre. Más tényezők miatt nem született még meg az első győzelem.

 

Fotó: Mirkó István

 

Természetesen szó esett arról is, hogy a tulajdonos miben látja a rendkívül rossz szereplés okát, Roderick Duchâtelet ezeket sorolta:

– Több összetevője van a gyenge kezdésnek, az egyikről a közelmúltban videós összeállítást is készítettünk. Emellett több játékos sérüléssel bajlódott az idény elején, más futballistáinkat meglepően hosszú időre tiltották el a piros lapjuk után. Az Európa-konferencialiga-szereplés idején nem tudtuk úgy pihentetni és frissíteni a játékosokat, ahogy kellett volna, ami még több sérüléshez és rossz eredményekhez vezetett. A csapatot mentálisan is megviselték a vereségek, negatív spirálba került.

Roderick Duchâtelet elmondta, szerinte az nem történhet meg, hogy az Újpest kiessen az élvonalból, úgy fogalmazott, hogy a a csapatban megvan a kellő minőség az eddigieknél jobb eredmények eléréséhez, a téli átigazolási időszakban pedig erősíthetnek majd a hiányposztokon, és akkor ismét a nemzetközi kupaszereplés lehet a cél. Az ő felelősségét firtató kérdésre pedig azt felelte, hogy mivel a végső döntés mindig az övé, akár a vezetőedző kiválasztásáról, akár a játékosok szerződtetéséről van szó, az ő hibája, ha hiányzik a minőség a csapatból.

 

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

 

Az interjúban szóba került az újpesti stadionból hiányzó hangulat, mint ahogyan az is, hogy a Gyirmóttól elszenvedett vereség után a szurkolók egy része levetette a játékokkal a mezt. A tulajdonos véleménye erről ez volt:

– Azok, akik a lefújás után a stadion elé vonultak, nem szurkolók, hanem tiltakozók. Ha a meccs alatt nem tudják buzdítani a csapatot, a lefújás után se kezdjenek magánakcióba. Akad olyan játékos, aki korábban is gyengébben teljesített, más viszont szombaton futballozott először formán kívül a mostani idényben. A Gyirmót ellen csapatszinten buktunk meg, és nagyon szűk látókörre vall, ha valaki az idény eddigi összes keserűségét azokra a játékosokra vetíti ki, akik a Gyirmót ellen pályára léptek.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.