Az Újpestnek egy órányi emberelőny is kevés volt az első győzelemhez

A labdarúgó NB I 9. fordulójának az első vasárnapi mérkőzésén a Kisvárda és az Újpest találkozott egymással. A hazai védő, Camaj kiállítása miatt a fővárosi csapat a 31. perctől emberelőnyben játszott, ám legfeljebb fölényt tudott kiharcolni, a gólszerzéshez nem került közel, a végeredmény 0-0 lett.

Magyar Nemzet
2021. 10. 17. 16:27
Kisvárda-Újpest NBI. Fotó: Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élvonal két meglepetéscsapata találkozott egymással. A Kisvárda az idény kezdete óta a dobogón tanyázik, több forduló után a tabella élén állt, és most is ilyen volt a helyzet: a Ferencváros ZTE elleni vereségével már egy pont ismét az első helyet jelentette a számára. Meglepetés az Újpest szereplése is, hiszen az eddigi nyolc meccsből egyet sem nyert meg, mindössze öt döntetlen hozott neki pontokat, és a tabella legalján várta ezt a mérkőzést. Hasonlóan rossz idénykezdetre legutóbb 33 éve, az 1988–1989-es bajnokságban volt példa a lila-fehérek történetében: akkor az első nyolc bajnokijukon mindössze két döntetlenre voltak képesek, és az első sikerüket a tizedik körben, a ZTE felett aratták. 

Michael Oenning vezetőedző elmondta az M4 Sportnak, hogy nagy a nyomás a játékosokon, de kész taktikával érkeztek Kisvárdára, és bíznak a pontszerzésben. A kész taktika része volt az is nyilván, hogy olyan csatárok szorultak ki a kezdőből és kerültek a kispadra, mint Stieber, Tallo és Croizet. A találkozó első öt percében néma volt a lelátó, a helyi szurkolók egy közelmúltban ötévesen elhunyt kislány, Annácska emléke előtt adóztak így.

 

Fotó: Kovács Péter

 

Sokáig kiegyenlített játék zajlott az első fél órában kisebb helyzetekkel, ám a 31. percben fontos esemény történt: egy kontrát Camaj úgy állított meg, hogy a tizenhatos előtt felrúgta Katonát, a játékvezető pedig kiállította a várdai védőt. Michael Oenning lehozta a védő Diabyt és beküldte a támadó Konét, ezután fölényt harcolt ki magának az Újpest, a legnagyobb ziccer azonban a házigazda előtt adódott: a kiugró Navrátil egyedül vezethette a kapura a labdát, majd 12 méterről a kilépő Banaiba lőtte. A folytatásban negyedórán át a hazai tizenhatos környékén és azon belül tartózkodott a labda, volt, hogy Dombó kapus bravúrja akadályozta meg a vendégek vezetését. Ezt követően azonban ismét kiegyenlítődött a játék, sőt olykor az emberhátrányban lévő várdaiak játszottak fölényben. Az Újpestbe egymás után álltak be újabb csatárok, de komoly lehetőséget a csapat így sem tudott kidolgozni, annyira kevés ötlet rejlett a játékában. Maradt a 0-0, a liláknak egy óra emberelőny is kevés volt a sikerhez, így nem mozdult el az utolsó helyről, a szervezett Kisvárda pedig ezzel az egy ponttal a tabella élére állt.

NB I, 9. forduló

Péntek

MTK–Puskás Akadémia 0-1 (0-0), Új Hidegkúti Stadion, 1675 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Komáromi (69.)

Szombat

Gyirmót–Paks 2-1 (1-0), Gyirmót, Alcufer Stadion, 1024 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Simon András (23.), Hasani (67.), illetve Ádám (63.)

Ferencváros–Zalaegerszeg 1-2 (1-2), Groupama Aréna, 8169 néző, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Vécsei (45.), ill. Szerafimov (7.), Koszta M. (22.) 

Mol Fehérvár–Bp. Honvéd 2-1 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 2914 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Zivzivadze (25.), Petrjak (54.), illetve Batik (60.) 

Vasárnap

Kisvárda–Újpest 0-0, Kisvárda, Várkerti Stadion, 2520 néző, jv.: Pintér Cs. Kiállítva: Camaj (31.)

Mezőkövesd–Debrecen, 17.00

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.