Döbbenetes különbség, ismét fáj a közmondásos betegség

A magyar labdarúgó-válogatott Albánia elleni szombati vereségével gyakorlatilag lemondhatott a katari vb-részvételről. Az idei szereplés döbbenetes eltérést mutat, ha különvesszük az első és a második félidőt.

2021. 10. 10. 8:48
Magyarország Albánia Willi Orbán Fotó: Kurucz Árpád
Magyarország Albánia Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott idén eddig tizenkét meccset vívott: hét vb-selejtezőt, három Eb-meccset és két felkészülési találkozót. Bár mérleget vonni az év végén szokás, azért rögzítsük a pillanatnyi helyzetet: négy győzelem, négy döntetlen, négy vereség, 16-17-es gólkülönbség. A megdöbbentő részlet, hogy ebből a tizenhét gólból éppen tizenhetet kaptunk a második félidőben, tízet pedig az utolsó negyedórán belül.

Ez a statisztika persze azt is magában hordozza, hogy az első félidőben egyetlen gólt sem kaptunk még idén, miközben a rúgott gólok száma kiegyensúlyozott: ha negyvenöt perc után vége lett volna a meccseknek, hét győzelem, öt döntetlen és 8-0-s gólkülönbség lenne a mérleg. Úgy tűnik, hogy stabil tervvel kezdjük a mérkőzéseket, viszont ismét előjön a magyar futball sokat emlegetett, szinte közmondásos betegsége, az utolsó percekben kapott sorsdöntő gólok  problémája.

– Mindig ugyanaz történik, az utolsó tizenöt percben kapunk egy gólt. Nem tudjuk ugyanazt a ritmust fenntartani kilencven percig. Többször is elmondtam, hogy az erőnléti aspektuson nagyon nehéz dolgozni a válogatottnál. A fizikai ok mellett a pszichológia is állhat a háttérben, ezen régóta próbálunk dolgozni – fogalmazott az albánok elleni hazai vereség után a szövetségi kapitány,

Játékosa, Schön Szabolcs szavaiból úgy tűnik, hogy ezúttal inkább a lelki tényező döntött.

– Nem egyszer, nem kétszer megbeszéltük, hogy utolsó 15-20 percben száztíz százalékos koncentrációra van szükség. Ez most sem sikerült. Nagyon-nagyon csalódott vagyok. Az angolok nagyon jöttek ránk, akkor egyértelműen elfáradtunk a végére, az albánok ellen viszont nem éreztem ezt – mondta könnyeit visszatartva a fiatal támadó az M4 Sportnak a lefújás után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.