Ecclestone szerint az F1 jelenlegi formátuma az egészségre is káros

A Formula–1-et évtizedekig irányító üzletember, Bernie Ecclestone kifakadt amiatt, hogy szerinte utódai túl sok versenyt zsúfolnak bele egy idénybe.

Magyar Nemzet
2021. 10. 04. 13:15
Ecclestone, Bernie;
Szocsi, 2018. szeptember 30. Bernie Ecclestone, a Forma-1 kereskedelmi jogait korbban birtokl brit zletember a Forma-1-es auts gyorsasgi vilgbajnoksg Orosz Nagydjn a Szocsi Autodrom versenyplyn 2018. szeptember 30-n. (MTI/EPA/Srdjan Suki) Fotó: Srdjan Suki
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rövidesen a végéhez közeledik a naptári év, ehhez képest a Formula–1-es idénynek még koránt sincs vége. A sportág szerelmeseinek csupán három szabad hétvégéjük lesz az évad december 12-i fináléjáig, 63 nap alatt hét nagydíjat zavarnak még le a pilóták. Ráadásul a versenyzésen kívül az utazás szempontjából is megerőltető november vár rájuk: 7-én Mexikóban, 14-én Brazíliában és 21-én az újonnan a versenynaptárba került Katarban kell majd száguldozniuk.

Az ide-oda repkedés és a telezsúfolt versenynaptár már a száguldó cirkusz egykori mindenható urának, Bernie Ecclestone-nak is sok. A 90 éves üzletember elmondta, szerinte ez több szempontból is az F1 és az emberek kárára válik.

– Ezzel még a legszenvedélyesebb szurkolókat is fel lehet húzni, és a TV-nézők érdeklődését is elveszi. 18 verseny bőven elég lenne. Rengeteg családot tesznek most tönkre, hiszen a sok nagydíj felesleges stresszt szül, ami az egészségre is káros – nyilatkozta a svájci Blicknek Ecclestone.

Hiába Ecclestone ellenkezése, az évad jövőre is legalább 22 versenyből fog állni.

A borítóképen: Bernie Ecclestone a 2018-as Orosz Nagydíjon. Fotó: MTI/EPA/Srdjan Suki

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.