Edzőváltás Debrecenben: Huszti Szabolcs nem élte túl a kupakudarcot

Huszti Szabolcs a másodosztályú Kecskemét vendégeként elveszített Magyar Kupa-mérkőzés után mondott le a posztjáról. A klub vezetősége ezt elfogadta, így már nem Huszti és segítője, Toldi irányítja a szakmai munkát az NB I tizedik helyén álló csapatnál. Husztiék utódjáról később születik döntés, átmenetileg Jeremiás Gergő és Dombi Tibor irányít, munkájukat a klub korábbi sikeredzője, Herczeg András szakmai tanácsadóként segíti.

Magyar Nemzet
2021. 10. 28. 14:13
Huszti Szabolcs
Huszti Szabolcs tíz meccsen dirigálhatta a DVSC-t az NB I-ben Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub honlapján megjelent közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot a labdarúgó NB I tizedik helyén álló csapat vezetősége. „Amíg az új vezetőedzőt nem választja ki a klubvezetés, Jeremiás Gergő mint megbízott edző és Dombi Tibor mint pályaedző látja el ezt a feladatot, a csapat korábbi sikertrénere, Herczeg András pedig szakmai tanácsadóként segíti majd a munkájukat” – olvasható a klub honlapján. Egybehangzó sajtóhírek szerint a Magyar Kupából való kiesés, a Kecskemét elleni 2-1-es vereség után Huszti Szabolcs felajánlotta a lemondását. Ezt a Debrecen közleményében elismerte, s a klub elfogadta a lemondást.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Huszti Szabolcs–Toldi Gábor edzőpáros februárban Kondás Elemért váltotta az akkor a másodosztályban szereplő csapatnál. Feljuttatták a DVSC-t az élvonalba.

A Debrecen jó kezdés után megtorpant a bajnokságban: tíz forduló alatt mindössze két győzelmet aratott, a tizedik helyen áll az együttes. A Loki a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén négy pontot gyűjtött, és csak jobb gólkülönbségének köszönheti, hogy nem a bajnokság utolsó előtti, kiesést jelentő helyén áll.

A klub vezetősége kedden közleményben jelezte, hogy magyarázatot vár a csapat gyenge teljesítményére. Tőzsér Dániel sportigazgató és Huszti Szabolcs is kénytelen volt elbeszélgetni a klub vezetőivel. Végül a szerdai kupakudarc után gyorsultak fel az események Debrecenben.

  

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.