Egy cserejátékos mesterhármasával ütötte ki a Kisvárda a ZTE-t

Az NB I 11. fordulójának első vasárnapi meccsén a Kisvárda hazai pályán átgázolt a Zalaegerszegen. Az első félidőben Navrátil duplázott, a másodikban pedig a csereként beállt Camaj tizenhárom perc alatt mesterhármast ért el.

2021. 10. 31. 16:33
Kisvárda-ZTE NBI. Fotó: Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Zalaegerszeg szerdán kiesett a Magyar Kupából, a legutóbbi három bajnoki meccsét megnyerte, így kellő önbizalommal utazhatott Kisvárdára. Nem volt ez rövid utazás, a csapat 530 kilométert tett meg otthonról az ország másik végébe, és természetesen ugyanennyit kellett buszoznia hazafelé is. A hazai csapat három forduló óta nyeretlen, a szurkolói okkal várhatták, hogy  megszakad a rossz sorozat, ráadásul a győzelem ismét a tabella élére repíthette a Kisvárdát.

És a Kisvárda ennek tudatában futballozott. Irányította a mérkőzést, ambiciózusan támadott, szemlátomást szerette volna gyorsan elvenni az egerszegiek kedvét a játéktól. A 19. percben ehhez megtette az első lépést a VAR segítségével: Asani balról adott be laposan, az ötös jobb sarka elől, a labda elsuhant többek előtt a másik oldalon érkező Navrátil elé, ő 11 méterről nagy erővel kapura lőtt, Demjén csak beleérni tudott a labdába, Kálnoki-Kis viszont mentett, de videózás után kiderült, a gólvonal mögül, így Bognár játékvezető gólt ítélt – 1-0. 

 

Fotó: Kovács Péter

 

Hamarosan ismét segített a VAR Bognár Tamásnak. Meshack került helyzetbe a hazai kapu előtt, Dombó kapus kivetődött elé, majd a ZTE légiósa nagyot esett. A játékvezető tizenegyest ítélt, majd miután megnézte a felvételt, láthatta, hogy a várdai kapus a labdát ütötte el, ezért visszavonta a döntését. A 33. percben viszont nem volt oka bizonytalankodni, ekkor Prenga szerzett labdát, majd Mesanovic ívelt a 16-oson belülre, Lesjak éppen Navrátil elé fejelt, ő pedig 11 méterről, kissé balról, jobbal elegánsan a bal alsó sarokba pörgette a labdát – 2-0. 

A szünet után felpörgette a saját játékát a Zalaegerszeg, és az 51. percben közel is került a szépítéshez, de Dombó bravúrral védte Zimonyi lövését, a kipattanót pedig Maschack a léc fölé küldte. A vendégek komoly erőfeszítései közepette a 73. percben a Kisvárda egy kontra végén bebiztosította a győzelmét: Zlicsics remek, lapos passza után Driton Camaj balról a tizenhatoson belülre érve jobbal parádésan tekerte a labdát félmagasan a kapu bal oldalába – 3-0.

 

Fotó: Kovács Péter

 

És még nem ért véget a vendégek vesszőfutása! A végzete az volt, hogy a 69. percben beállt Driton Camaj, a kisvárdaiak 23 éves montenegrói csatára. Az első gólja után a 82. percben Ötvös indítása után talált 11 méterről a bal sarokba – 0-4 –, majd négy perccel később Hej verekedte le magát a jobb oldalon az alapvonalig, laposan középre lőtte a labdát, Camaj pedig öt méterről a hálóba továbbította – 5-0.

A Kisvárda tehát tehát remek teljesítménnyel és egy cserejátékos mesterhármasával magabiztosan nyert, és jó eredménnyel a háta mögött, a tabella élén állva fogadhatja a jövő héten a Ferencvárost. A Zalaegerszegnek pedig a kiütés után alighanem fájdalmasan hosszú lett a hazáig tartó 530 kilométeres buszozás…

 

NB I, 11. forduló

 

Október 29., péntek

Mol Fehérvár–Paks 1-0 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 1905 néző, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Petrjak (15.), illetve Ádám M. (68.).

 

Október 30., szombat

Mezőkövesd–Újpest 2-2 (1-1), Mezőkövesd, 1500 néző, jv.: Solymosi. Gólszerző: Jurina (18.), Kutrumpisz (61., öngól), illetve Kocsis (26., öngól), Bjelos (81.).

MTK–Debrecen 1-1 (0-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2231 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Miovski (12.), illetve Ferenczi (65.).

Gyirmót–Ferencváros 0-2 (0-0), Gyirmót, Alcufer Stadion, 4013 néz, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Utuni (47.), Tokmac (87.).

 

Október 31., vasárnap

Kisvárda–Zalaegerszeg 5-0 (2-0), Kisvárda, 2023 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Navrátil (19., 33.), Camaj (73., 82., 86.).

Puskás Akadémia–Honvéd 17.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.