Egy elátkozottnak tűnt csatár góljával győzte le a Fehérvár a Paksot

Izgalmas, élvezetes mérkőzéssel kezdődött meg pénteken este a labdarúgó NB I 11. fordulója. A Mol Fehérvár fogadta a Paksot, és a kihagyott helyzetek alapján akár 6-6 is lehetett volna a végeredmény, de mindkét csapat közel állt a győzelemhez is. Ez a fehérváriaknak jött össze annak a Kodrónak a találatával, aki előtte ziccerek sorát hagyta ki, így lett 2-1 a vége.

2021. 10. 29. 21:39
Fotó: Vasvári Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős túlzás lenne azt állítani, hogy kirobbanó formában várta a Mol Fehérvár a 11. fordulót, hiszen az eddigi tíz bajnokijából csak hármat nyert meg. A legutóbb Újpesten kapott ki úgy, hogy a mérkőzés jelentős részében emberelőnyben futballozott, és Szabics Imre vezetőedző gyalázatosnak minősítette a csapata teljesítményét. Ugyanakkor a Paks is futballozott már eredményesebben, mint mostanában: a legutóbbi három találkozóján csak egy pontot zsebelt be, és bár a mezőnyben a vendégek szerezték a legtöbb gólt, huszonhatot, de a legtöbbet is ők kapták, szám szerint huszonhármat. 

A fehérváriak kezdtek jobban, hamar helyzethez, a 15. percben pedig már vezetéshez is jutottak: Bamgboye passzolt a mellette futó Dárdaihoz, aki jobbról jobbal laposan beadott, Sajbán kivetődött, de csak megtolni tudta a labdát, az érkező Ivan Petrjak pedig öt méterről a léc alá lőtt – 1-0. 

 

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

Az első félidő második felében kezdett el komolyabban kezdeményezni a Paks, így mindkét kapu előtt maradtak ki lehetőségek. A szünet után aktívan folytatták a játékot a felek, és az 51. percben kis híján kettőre nőtt a hazai előny: Makarenko vitte fel középen a labdát, nagyszerűen adott a jobbösszekötő helyén őt kísérő Bamgboye elé, ő pedig az ötös bal sarka elől laposan a túloldali kapufát találta el, a kipattanó Petrjaké lett, aki tolt egyet rajta, majd balról lőtt, Nagy kapus bravúrral védett. 

Kodro meg volt átkozva, kétszer fejjel nem talált a paksiak hálójába ziccerből, majd milliméterekkel maradt le a labdáról az üres kapu torkában, ám a vendégek is veszélyesen kontráztak. A középpályán nagyon gyorsan átjutott a labda, mindkét csapat azonnal fordult a máik térfele felé a megszerzett labdákkal. A Paks mind a tíz eddigi mérkőzésén szerzett gólt, és ez a sorozat nem szakadt meg: a 68. percben Bognár parádésan emelt a középen kilépő elé, aki elegánsan levette a labdát, majd négy méterről a kilépő Kovács kapus mellett a hálóba pöckölte – 1-1. 

Változott a kép, ettől fogva a vendégek támadtak, a házigazda pedig kontrázott. A 76. percben Ádám lesről talált a hálóba, előtte viszont a másik oldalon maradt ki helyzet, természetesen Kodro hagyta ki… A 83. percben viszont megtört az átok, egy gyors hazai ellentámadás végén Petrjak balról tökéletesen adott keresztbe, és a nagy lendülettel érkező Kodro négy méterről a bal alsó sarokba helyezett – 2-1. 

Gólzáporos mérkőzés is lehetett volna, és a Mol Fehérvár azzal nyert, hogy a rengeteg helyzetből eggyel többet értékesített, mint a szintén bátran és jól támadó Paks. 

 

NB I, 11. forduló 

 

Október 29., péntek

Mol Fehérvár–Paks 2-1 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 1905 néző, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Petrjak (15.), Kodro (83.), illetve Ádám M. (68.)

Október 30., szombat

Mezőkövesd–Újpest 14.45

MTK–Debrecen 17.00

Gyirmót–Ferencváros 19.30

Október 31., vasárnap

Kisvárda–Zalaegerszeg 14.30

Puskás Akadémia–Honvéd 17.00

Az M4 Sport mindegyik mérkőzést élőben közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.