Él a remény, de nem az andorrai segítségben bízunk

A magyar válogatott értékes, 1-1-es döntetlent játszott Anglia vendégeként, ezzel matematikai vb-esélyeit életben tartotta. Ennél sokkal fontosabb, hogy Marco Rossi csapata ismét bizonyította, hogy képes felállni egy-két rosszabb meccs után.

Magyar Nemzet
2021. 10. 13. 7:43
NAGY Zsolt; SZALAI Attila; KECSKÉS Ákos
Labdarúgó vb-selejtezők - Anglia-Magyarország Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc forduló telt el a 2022-es labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatából, amely novemberben további két körrel zárul. Németország és Dánia már biztos résztvevője a katari vb-nek, és a többi kvótára pályázók köre is egyre szűkül.

A magyar válogatott előtt a Nemzetek Ligája által biztosított kiskapu kedd este bezárult: Ausztria vereségével eldőlt, hogy a tíz csoportmásodik mellett a sógorok, illetve a második helyért egymással versengő Csehország és Wales párosának hátrébb végző tagja csatlakozik a márciusi pótselejtező köréhez, amikor tizenkét csapat elődöntő, döntő rendszerben megküzd azért a maradék három vb-helyért, amelyet nem vittek el a selejtezős csoportok győztesei.

Saját csoportjában viszont a matematika alapján még nem úszott el teljesen Magyarország, bár kiskapu helyett inkább a Biblia és tű foka jut eszünkbe az elméleti lehetőség kapcsán. A második helyhez az kellene, hogy Andorra legyőzze Lengyelországot, majd Albániát is, mi pedig a San Marino és a Lengyelország elleni sikerrel megfordítsuk a lengyelekkel szembeni, tizenhat gólos gólkülönbségbeli lemaradást.

Irreális eredménysor, nem is ennek az elméleti lehetőségnek az életben maradása miatt volt értékes az angliai döntetlen . bizonyította, hogy több kulcsember hiánya ellenére is képes összekapni néhány rosszabb eredmény után a válogatottat a legerősebb ellenfelekkel szemben is.

Nem volt olyan régen, amikor a magyar válogatott szűk egy év leforgása alatt kikapott Andorrától, Luxemburgtól és Kazahsztántól is. Idén már egy egészen más triplát tud felmutatni a nemzeti csapat: fél éven belül döntetlent játszottunk Franciaország, Németország és Anglia ellen is, ráadásul valamennyi tétmeccsen született. A haladási irány miatt – ha volt is hullámvölgy – él a remény a következő évekre nézve.

A borítóképen (balra) és Nagy Zsolt küzd az angolokkal. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.