Guardiola: Egy fantasztikus sorozat ezzel véget ért

Már a nyolcaddöntőben elbúcsúzott az angol ligakupa küzdelmeitől a négyszeres címvédő Manchester City, amelyet tizenegyespárbaj után a West Ham United ejtett ki szerda este.

Magyar Nemzet
2021. 10. 28. 10:26
West Ham United vs Manchester City
epa09549967 Manchester City manager Pep Guardiola reacts during the Carabao Cup round of 16 soccer match between West Ham United and Manchester City in London, Britain, 27 October 2021. EPA/Facundo Arrizabalaga EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: Facundo Arrizabalaga
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester City legyőzhetetlen volt az elmúlt években a kupasorozatban, több mint fél évtizede nem kapott ki, zsinórban négyszer a sztárgárda nyert, így összesen nyolcra nőtt a trófeáinak a száma, amivel utolérte a rekorder Liverpoolt. Az idei kiírásnak tehát abban a szellemben vágott neki Pep Guardiola együttese, hogy ha újra révbe ér, akkor egyeduralkodó lehet a ligakupában.

Ezt azonban ebben az évadban nem valósíthatja meg, a West Ham United már a nyolcaddöntőben búcsúztatta az égszínkékeket, pedig a szó szoros értelmében ezúttal sem kaptak ki. Ugyanis a rendes játékidőben 0-0-ra végződött találkozó tizenegyespárbajba fordult,  ahol Phil Foden elrontott büntetője miatt már az első körben hátrányba került a City. A fiatal angol futballistán kívül más nem hibázott, így a manchesteriek számára ért véget a kupakaland, annak ellenére is, hogy végig hatalmas fölényben volta élvonalbeli ellenfelükhöz képest, de a rengeteg elpuskásott helyzetükre ráfáztak.

– Egy elképesztő sorozatnak szép formában lett vége – kezdte értékelését Pep Guardiola. – Nagyon jól játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki egy olyan csapat ellen, amely mélyen védekezett. A büntetőpárbajban jobbak voltak, gratulálok nekik. Philnek megvolt a bátorsága, hogy ő lőjön először, de sajnos hibázott. A szerzett tapasztalat később segítheti őt. Ez volt az egyik legnehezebb meccsünk a West Ham ellen. A Premier League-ben és az Európa-ligában is remekül teljesítenek, negyeddöntősök a ligakupában. Egy fantasztikus csapatról van szó, fantasztikus edzővel. Mi a saját játékunkat játszottuk, néha megesik az ilyesmi, hiszen a tizenegyespárbajok során bármi megtörténhet. A következő idényben visszatérünk – ígérte a City menedzsere.

A Manchester City riválisa, a Liverpool viszont kiharcolta a továbbjutást a Preston otthonában. A tartalékos Vörösök (Jürgen Klopp a teljes kezdőcsapatát lecserélte az előző találkozójukhoz képest) könnyen megéghettek volna, ugyanis az első félidőben több ziccert is kihagyott a másodosztályban szereplő házigazda, miközben a vendégek kaput eltalált lövésig sem jutottak. A második játékrészben összekapta magát a Mersey-parti együttes, Takumi Minamino és Divock Origi góljaival a maga javára fordította a mérkőzést. Utóbbi találata szépségdíjasra sikerült: 

A negyeddöntő párosításait szombaton sorsolják ki.

Angol ligakupa, nyolcaddöntő:

Burnley–Tottenham 0-1 (Lucas Moura 68.)

Leicester City–Brighton 2-2 (Barnes 6., Lookman 45+5., ill. Webster 45+3., Mwepu 71.), tizenegyesekkel 4–2

Preston (II.)–Liverpool 0-2 (Minamino 62., Origi 84.)

Stoke (II.)–Brentford 1-2 (Sawyers 57., ill. Canos 22., Toney 40.)

West Ham United–Manchester City 0-0 – 11-esekkel 5–3

Keddi eredmények:

Arsenal–Leeds United 2-0 (Chambers 55., Nketiah 69.)

Chelsea–Southampton 1-1 (Havertz 44., ill. Ché Adams 47.), tizenegyesekkel 4–3

QPR (II.)–Sunderland (III.) 0-0, tizenegyesekkel 1–3

A borítóképen: Pep Guardiola a West Ham United elleni mérkőzésen. Forrás: EPA/Facundo Arrizabalaga

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.