Hátrányos helyzetű gyerekek vették birtokba az MTK-pályát

Kapóra jött, hogy az NB I nyolcadik fordulójában az MTK idegenben lép pályára Zalaegerszegen vasárnap, hiszen így szabad maradt az Új Hidegkuti Nándor Stadion. Mintegy kétszáz gyerek vette birtokba a pályát.

Magyar Nemzet
2021. 10. 02. 19:32
null
Fotó: Photo:Arpad Majoros
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arany Kupa néven rendeztek kispályás labdarúgótornát az MTK stadionjában szombaton, az esemény különlegessége pedig az volt, hogy a tizenhat részt vevő csapat Magyarország leghátrányosabb helyzetű településeiről érkezett a fővárosba.

Négy pályán folyamatosan zajlottak a mérkőzések, és a játékosok teljesítménye méltó volt az NB I-es környezethez: hatalmas lövések, finom cselek, kemény, de sportszerű belépők, nagy fordítások és a legnagyobbakat idéző gólörömök színesítették a délelőttöt, kora délutánt.

Nagy volt a küzdelem. Fotó: Majoros Árpád Csaba

A csapatokat négy csoportba osztották, amelyek az MTK legendás labdarúgói, Hidegkuti Nándor, Sándor Károly, Zakariás József és Illés Béla neveit viselték. Elődöntőig jutottak a gyulaji fiatalok, akikről a tavasszal írtunk, amikor az eldugott, Tolna megyei faluban jártunk, hogy bemutassuk, milyen munkát végeznek helyben a sport közösségépítő erejét felhasználva.

A legjobb négy között a Csörög–Gyulaj és a Tarnabod–Monor párosításokból végül Gyulaj és Tarnabod jutott be a döntőbe, amely méltó megkoronozása volt az egész napos focinak: a kapufákkal, helyzetekkel tarkított meccsen a tarnabodiak diadalmaskodtak 4-1-re.

A győztes Tarnabod játékosai. Fotó: Majoros Árpád Csaba

Az élmények mellett bátorító szavakat is kaptak a gyerekek, az esemény fővédnöke Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke volt, díjátadóként megosztotta tapasztalatait a 31-szeres válogatott Pisont István, valamint Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat alapítója is fontos gondolatokat fogalmazott meg.

Legjobb játékosnak a fiúk között Szatmári István (Gyulaj), a lányoknál pedig Lakatos Vanessza (Fulókércs) bizonyult. Az ország összes térségét lefedő futballtornát és ügyességi versenyt, amelynek a döntőjére került sor ma, az MTK Budapest, a Hátrányos Helyzetű Falvak és Községek Fejlődéséért Egyesület és a Máltai Szeretetszolgálat közösen szervezte meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.