Hurkacz idén már másodszor babrált ki Federerrel

Roger Federer idei utolsó mérkőzésén Hubert Hurkacztól kapott ki, még Wimbledonban. A lengyel játékos hétfő este Indian Wellsben sima sikerrel biztosította be, hogy jövő héttől a világranglistán is a svájci legenda előtt áll. Ez egyben azt is jelenti, hogy Federer kiszorul a legjobb tíz közül az ATP-rangsorban.

Magyar Nemzet
2021. 10. 12. 9:49
Hubert Hurkacz
INDIAN WELLS, CALIFORNIA - OCTOBER 11: Hubert Hurkacz of Poland returns a shot to Frances Tiafoe of the United States during the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on October 11, 2021 in Indian Wells, California. Tim Nwachukwu/Getty Images/AFP (Photo by Tim Nwachukwu / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Nwachukwu / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Indian Wells Kalifornia sivatagos részén található, így aligha gondoltak arra a helyi tenisztorna szervezői, hogy több más helyszínhez hasonlóan behúzható tetőt kellene a pályák fölé szerelni. A hétfői játéknapot mégis megzavarta a szokatlan vendég, az eső.

A kisebb szünet ellenére minden tervezett meccset sikerült lebonyolítani, és nem csak az eső okozott meglepetéseket. Kiesett a női torna első kiemeltje, Karolína Plíšková is, az idei wimbledoni döntőst a világranglistán 115. helyen álló brazil Beatriz Haddad Maia győzte le, aki néhány napja a selejtezőben kikapott, és csak egy utolsó pillanatos visszalépésnek köszönhetően, szerencsés vesztesként került a főtáblára.

A férfiak versenyében a negyedik helyen kiemelt Andrej Rubljov volt a legnagyobb nevű búcsúzó, ő az amerikai Tommy Paultól kapott ki. Paul honfitársa, John Isner viszont egy győzelem után visszalépett a tornától, hogy feleségével, Madisonnal legyen, amikor megszületik harmadik gyermekük. Az amerikai óriás Twitter-oldalán is ilyen sorrendben mutatja be magát: férj, apa és teniszjátékos.

Nem okozott meglepetést Hubert Hurkacz győzelme, a nyolcadik helyen kiemelt lengyel játékos mindössze öt játékot engedélyezett Frances Tiafoe-nak. A siker mégis jelentős lehet, hiszen Hurkacz karrierje során először betörhet az ATP-világranglistán a legjobb tíz közé. Az pedig már biztos, hogy Indian Wells után ő és Casper Ruud is megelőzi a negyven évesen is még a visszatérésre készülő Roger Federert a lassan eredeti állapotába visszaálló rangsorban, így a svájci legenda kiszorul a top 10-ből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.