időjárás -2°C Natália 2021. December 9.
logo

Jövő héten börtönbe kellene vonulnia a Bayern világbajnokának

Magyar Nemzet
2021.10.19. 11:49
Jövő héten börtönbe kellene vonulnia a Bayern világbajnokának

Váratlanul tegnap jelent meg a bíróságon Lucas Hernández, akit azért vontak eljárás alá, mert távoltartási végzés ellenére békült ki és házasodott össze a korábban bántalmazott barátnőjével. A Bayern München francia világbajnokának jövő héten börtönbe kellene vonulnia.

Lucas Hernández ügye már 2017 óta húzódik. Az év februárjában bántalmazta a barátnőjét, akit a sérülései miatt kórházba is kellett szállítani. Ugyan Amelia Ossa Llorente nem tett feljelentést az akkor még az Atlético Madridban futballozó védő ellen, de a kórház hivatalból megtette ezt.

Az eset miatt Hernándezt és barátnőjét is 31 nap közmunkára ítélték, plusz távoltartási végzés lépett életbe köztük. A labdarúgó nem közelíthette meg 500 méternél jobban a nőt, ez volt a feltétele annak, hogy ne vonuljon börtönbe a bántalmazás miatt, hanem felfüggesztett maradjon a büntetése.

Ennek ellenére a balhés pár kibékült, sőt még abban az évben össze is házasodott. A nászútról tértek haza, amikor a hatóságok kiszúrták a távoltartási végzés megszegését, emiatt indult újabb eljárás Hernández ellen, akit a madridi repülőtéren őrizetbe vettek.

Az ügy azóta bonyolódott, mígnem múlt héten az a döntés született, hogy Hernándeznek ma meg kell jelennie a madridi bíróságon, aztán tíz nappal később börtönbe kell vonulnia. A francia játékos azonban egy nappal korábban, már hétfőn bíróság elé állt, hogy elkerülje a nagyobb médiafigyelmet.

A döntés azonban nem változott, Hernándeznek október 28-án önként be kellene vonulnia a börtönbe, hogy megkezdje a hat hónapos büntetése letöltését. Az ítélet ellen ügyvédei fellebbeztek, és papíron még elkerülheti a börtönt, ha időben reagál rá a bíróság és a javára dönt.

Nyilvánvaló, hogy a Bayern München is minden jogi segítséget megad neki, hiszen a bajorok 2019-ben 80 millió euróért szerződtették a 2018-ban világbajnok Hernándezt az Atléticótól. Ezzel az összeggel a német klub történetének messze a legdrágább igazolása, a második helyezett Leroy Sané mindössze 45 millióba került. Hernández szerződése 2024-ig szól a Bayernnel.

A párnak már gyermeke is született, és az Instagram alapján dúl a szerelem: