Jövő héten börtönbe kellene vonulnia a Bayern világbajnokának

Váratlanul tegnap jelent meg a bíróságon Lucas Hernández, akit azért vontak eljárás alá, mert távoltartási végzés ellenére békült ki és házasodott össze a korábban bántalmazott barátnőjével. A Bayern München francia világbajnokának jövő héten börtönbe kellene vonulnia.

Magyar Nemzet
2021. 10. 19. 11:49
Training FC Bayern Munich.
Lucas HERNANDEZ (FC Bayern Munich), gestures, skeptical, action, single image, cropped single motif, half figure, half figure. FC Bayern Munich, training on Saebener Strasse. Soccer 1. Bundesliga, season 2021/2022 on October 12th, 2021. (Photo by Frank Hoermann/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Hoermann/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lucas Hernández ügye már 2017 óta húzódik. Az év februárjában bántalmazta a barátnőjét, akit a sérülései miatt kórházba is kellett szállítani. Ugyan Amelia Ossa Llorente nem tett feljelentést az akkor még az Atlético Madridban futballozó védő ellen, de a kórház hivatalból megtette ezt.

Az eset miatt Hernándezt és barátnőjét is 31 nap közmunkára ítélték, plusz távoltartási végzés lépett életbe köztük. A labdarúgó nem közelíthette meg 500 méternél jobban a nőt, ez volt a feltétele annak, hogy ne vonuljon börtönbe a bántalmazás miatt, hanem felfüggesztett maradjon a büntetése.

Ennek ellenére a balhés pár kibékült, sőt még abban az évben össze is házasodott. A nászútról tértek haza, amikor a hatóságok kiszúrták a távoltartási végzés megszegését, emiatt indult újabb eljárás Hernández ellen, akit a madridi repülőtéren őrizetbe vettek.

Az ügy azóta bonyolódott, mígnem múlt héten az a döntés született, hogy Hernándeznek ma meg kell jelennie a madridi bíróságon, aztán tíz nappal később börtönbe kell vonulnia. A francia játékos azonban egy nappal korábban, már hétfőn bíróság elé állt, hogy elkerülje a nagyobb médiafigyelmet.

A döntés azonban nem változott, Hernándeznek október 28-án önként be kellene vonulnia a börtönbe, hogy megkezdje a hat hónapos büntetése letöltését. Az ítélet ellen ügyvédei fellebbeztek, és papíron még elkerülheti a börtönt, ha időben reagál rá a bíróság és a javára dönt.

Nyilvánvaló, hogy a Bayern München is minden jogi segítséget megad neki, hiszen a bajorok 2019-ben 80 millió euróért szerződtették a 2018-ban világbajnok Hernándezt az Atléticótól. Ezzel az összeggel a német klub történetének messze a legdrágább igazolása, a második helyezett Leroy Sané mindössze 45 millióba került. Hernández szerződése 2024-ig szól a Bayernnel.

A párnak már gyermeke is született, és az Instagram alapján dúl a szerelem:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.