időjárás 1°C Virgil 2021. November 27.
logo

Legyen bár patinás csapat, Sainz pizsamában írt alá a Ferrarihoz

Magyar Nemzet
2021.10.22. 18:18
Legyen bár patinás csapat, Sainz pizsamában írt alá a Ferrarihoz

A Formula–1-ben szereplő Carlos Sainz a napokban egy interjúban arról beszélt, hogy a koronavírus miatt furcsa körülmények között került sor a Ferrarihoz való átigazolására, majd az olaszok szenvedélyes szurkolóit méltatta.

Bár a Ferrari régi fénye az elmúlt másfél évtizedben megkopott, pilóták sokasága álmodozott és álmodozik arról, hogy egy napon a tűzpiros autót vezethesse a Formula–1-ben. Gondolhatnánk, hogy a patinás istállóval való szerződés aláírása is ünnepélyes pillanatnak számít, ám ez nem minden versenyző esetében van így, például a 2021-re a McLarentől a Ferrarihoz igazolt Carlos Sainz esetében sem.

– Ez egy vicces történet. Hosszú tárgyalássorozat előzte meg az aláírást, és mivel a koronavírus már jelen volt, ezért minden megbeszélés videó- vagy telefonhívás formájában történt, alkalmazkodnunk kellett a helyzethez. Én a karanténidőszakot a családommal Madridban töltöttem, és az egyik reggelen édesapám a dolgozószobában egy tollal várt. Annyit mondott, hogy itt írd alá, minden készen áll, ez a ferraris szerződésed. Szóval ébredés után, reggel 8-kor pizsamában aláírtam a szerződést. Jó reggelt neked is, gondoltam magamban – mesélte a Motorsport.com portálnak a spanyol versenyző.

A 27 éves pilótának akadtak nehézségei az új csapatánál, de élvezi az életet a Ferrarinál, elsősorban a drukkerek nyűgözték le.

– Az olasz szurkolók rendkívül szenvedélyesek, de arra nem számítottam, hogy ennyire tisztelettudóak is. Már ha csak hozzád érhetnek, megrázhatják a kezedet, az egy különleges pillanat nekik. Piedesztálra helyeznek valamiért, és idegesek lesznek, ha a közelükben vagy. Ezt én pilótaként azelőtt sosem éltem át. Ez őrületes, de imádom – lelkendezett Sainz.

Az itáliai istálló versenyzője azt is elárulta, a média részéről is nagyobb figyelmet kap mióta a Ferrarihoz igazolt, ezért mindig jól meggondolja, hogy mit és hogyan mond. 

– Extra felelősséggel jár itt lenni, ez nem létezik más csapatoknál. Itt egy egész országot képviselve versenyzek. Ez olyan, mintha valaki a Real Madridban játszik, akkor egyben Spanyolországot is képviseli. A Ferrarinál Olaszországért is versenyzünk, ezzel tisztában kell lennünk. De nekem ez megtiszteltetést jelent. Szeretem az országot és sok időt töltök itt – tette hozzá.

A hétvégi Amerikai Nagydíj menetrendje:

péntek:

első szabadedzés 18.30

második szabadedzés 22.00

szombat:

harmadik szabadedzés 20.00

időmérő edzés 23.00

vasárnap:

futam 21.00

A borítóképen: Carlos Sainz a Török Nagydíj előtt tartott sajtótájékoztatón 2021. október 7-én. Fotó: MTI/EPA/Sedat Suna