időjárás 1°C Virgil 2021. November 27.
logo

Manuel Neuer nem hitte volna, hogy ez lehetséges

Magyar Nemzet
2021.10.21. 08:20 2021.10.21. 10:55
Manuel Neuer nem hitte volna, hogy ez lehetséges

Fontos mérföldkőhöz érkezett tegnap este Manuel Neuer pályafutása, hiszen a Bayern München kapusa a 100. Bajnokok Ligája-mérkőzésén lépett pályára a csapat színeiben a Benfica otthonában. Klubja elképesztő formában menetel az E csoportban.

Nem lehet azt állítani, hogy a végső győzelemre esélyes csapatok közül a Bayern München került a legkönnyebb négyesbe a sorsoláskor, ám a csoportkör felénél, amikor már mindenki találkozott egyszer mindenkivel, a bajorok alkotják a BL legjobban szereplő csapatát.

Tegnap este a Benfica otthonában aratott 4-0-s győzelmet a Bayern, amely előtte 5-0-ra verte a Dinamo Kijevet és 3-0-ra a Barcelonát. Ezzel Julian Nagelsmann együttese nemcsak egyike a négy 100 százalékos csapatnak (a Liverpool, az Ajax és a Juventus mellett), hanem a legtöbb gólt szerezte (12) eddig, plusz még gólt sem kapott.

Utóbbi természetesen a kapust, Manuel Neuert is dicséri, aki a Benfica ellen lépett pályára a 100. bayernes BL-meccsén. Összességében, a Schalkéban eltöltött időszakával együtt 122 van neki, ezzel Iker Casillas (177) és Gianluigi Buffon (124) után neki van kapusként a legtöbb fellépése a sorozatban.

– Ez óriási, sosem hittem volna – reagált Neuer a 100. bayernes BL-meccsére. – Ha valaki ezt mondja a karrierem elején, nem gondoltam volna, hogy lehetséges. Nagyszerű időszak, a mostani pedig szuper győzelem volt. Főleg a második félidő sikerült jól. Előtte is kontrolláltuk a labdát, de amikor összejött az első gól, az mindent könnyebbé tett.

A bajorok csak a 70. percben kerültek előnybe a meccsen két gólt jegyző Leroy Sané első találatával, előtte két góljukat is elvette a VAR, Robert Lewandowskiét kezezés, Thomas Müllerét les miatt. A vezető gól után viszont nem lehetett megállítani a Bayern-hengert. Kérdés, megállítja-e valaki a csoportkör után.