Manuel Neuer nem hitte volna, hogy ez lehetséges

Fontos mérföldkőhöz érkezett tegnap este Manuel Neuer pályafutása, hiszen a Bayern München kapusa a 100. Bajnokok Ligája-mérkőzésén lépett pályára a csapat színeiben a Benfica otthonában. Klubja elképesztő formában menetel az E csoportban.

Magyar Nemzet
2021. 10. 21. 8:20
Bayern Munich's German goalkeeper Manuel Neuer warms up prior to the German first division Bundesliga football match between RB Leipzig and FC Bayern Munich in Leipzig, eastern Germany, on September 11, 2021. (Photo by Ronny HARTMANN / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO Fotó: Europress/AFP/Ronny Hartmann
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lehet azt állítani, hogy a végső győzelemre esélyes csapatok közül a Bayern München került a legkönnyebb négyesbe a sorsoláskor, ám a csoportkör felénél, amikor már mindenki találkozott egyszer mindenkivel, a bajorok alkotják a BL legjobban szereplő csapatát.

Tegnap este a Benfica otthonában aratott 4-0-s győzelmet a Bayern, amely előtte 5-0-ra verte a Dinamo Kijevet és 3-0-ra a Barcelonát. Ezzel Julian Nagelsmann együttese nemcsak egyike a négy 100 százalékos csapatnak (a Liverpool, az Ajax és a Juventus mellett), hanem a legtöbb gólt szerezte (12) eddig, plusz még gólt sem kapott.

Utóbbi természetesen a kapust, Manuel Neuert is dicséri, aki a Benfica ellen lépett pályára a 100. bayernes BL-meccsén. Összességében, a Schalkéban eltöltött időszakával együtt 122 van neki, ezzel Iker Casillas (177) és Gianluigi Buffon (124) után neki van kapusként a legtöbb fellépése a sorozatban.

– Ez óriási, sosem hittem volna – reagált Neuer a 100. bayernes BL-meccsére. – Ha valaki ezt mondja a karrierem elején, nem gondoltam volna, hogy lehetséges. Nagyszerű időszak, a mostani pedig szuper győzelem volt. Főleg a második félidő sikerült jól. Előtte is kontrolláltuk a labdát, de amikor összejött az első gól, az mindent könnyebbé tett.

A bajorok csak a 70. percben kerültek előnybe a meccsen két gólt jegyző Leroy Sané első találatával, előtte két góljukat is elvette a VAR, Robert Lewandowskiét kezezés, Thomas Müllerét les miatt. A vezető gól után viszont nem lehetett megállítani a Bayern-hengert. Kérdés, megállítja-e valaki a csoportkör után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.