Máthé Dominik elszomorította a szegedieket

A norvég Elverum elvette a Pick-Szeged veretlenségét a 2021–2022-es szezonban. Máthé Dominik csapata 34-30-ra győzött Szegeden, a magyar jobbátlövő hat góllal járult hozzá a csapata teljesítményéhez.

Magyar Nemzet
2021. 10. 14. 21:05
Bánhidi Bence hatalmas csatát vívott Máthé Dominikkel Fotó: Nemzeti Sport /Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hajlamosak voltunk azt hinni, hogy bátor csatakiáltása legfeljebb Szeged határáig és nem a sportcsarnokig hallatszik. A norvég Elverum magyar válogatott jobbátlövője kijelentette, hogy bravúrra készül csapatával a szezonban még veretlen magyar bajnok otthonában a férfikézilabda BL negyedik fordulójában. Gyorsan kiderült, hogy Máthé komolyan gondolta azt, amit mondott: szűk hat perc alatt két gólpasszal és egy góllal jelentkezett. A sérült irányítójukat, a szlovén Dean Bombacot nélkülöző szegediek örültek volna, ha csak őt kell kivenni a játékból, de a norvégok jó napot fogtak ki, egyenletesen eloszlottak a terhek: Gröndahl elöl, és Imsgard kiválóan védett a kapuban. A klasszikus rohanós stílusukkal sokkolták az enerváltnak tűnő Szegedet. jól kezdett, Bodó Richárd lövőformája is kielégítő volt, s ha a magyar válogatott kapusa, Mikler Roland nem véd harminc százalék feletti hatékonysággal az első félidőben, akkor biztosan nem „csak” négygólos norvég előnnyel mentek volna szünetre a csapatok.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A reményt egyebek mellett az táplálhatta, hogy a két csapat augusztusi felkészülési mérkőzésén hátrányból fordított a Szeged. Ezúttal másképp alakult, Imsgard továbbra is halmozta a bravúrokat, Máthé Dominik, az Elverum szellemi vezére pedig zseniálisan játszott, négy gólja mellett szellemes cselekkel szórakoztatta a közönséget, azt a tíz norvég drukkert, aki elzarándokolt Szegedre. A hazai szurkolóknak nem tetszett a látvány, a Mikler helyére beálló Alilovic sem tudott segíteni. Támadásban nagyon halovány volt a hazai csapat: a hajrában kiderült, nincs esély a fordításra, az Elverum okosan ölte az időt, 34-30 lett a vége. A Szeged elszenvedte első vereségét a szezonban, a jövő héten a 2020-as BL-győztes Kiel ellen javíthat a sorozatban. Juan Carlos Pastor csalódottan értékelt, a hazaiak edzője elismerte, csapata nem volt a topon. – Jobban kellett volna koncentrálnunk és pontosabban kézilabdáznunk, enélkül nem volt esélyünk a győzelemre. 

Férfikézilabda Bajnokok Ligája A csoport: Pick-Szeged–Elverum 30-34  (15-19). 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.