időjárás 3°C Vilma 2021. December 5.
logo

Mindkét edző remekül szórakozott, és nagyon büszke a csapatára

Pajor-Gyulai László
2021.10.17. 08:51 2021.10.17. 09:10
Mindkét edző remekül szórakozott, és nagyon büszke a csapatára

A labdarúgó NB I 9. fordulójában a Mol Fehérvár 2-1-re legyőzte a Bp. Honvédot. A találkozó rengeteg helyzetet hozott, különösen a második félidőben jól kontrázó hazai csapat jutott sok gólszerzési lehetőséghez, és mint kiderült, az edzők is élvezték a mérkőzést.

A Bp. Honvéd meglehetősen bátran futballozott a Mol Aréna Sóstó gyepén, de ezúttal ez nem volt elég a pontszerzéshez. A mérkőzés 54. percében már 2-0-ra vezetett a Fehérvár, a kispestiek hamarosan szépítettek, majd nagy erőfeszítést tettek az egyenlítésért, amire nyílt is lehetőségük. Ugyanakkor a házigazda remekül kontrázott, ám mivel nem használta ki az ezekből adódó helyzeteit, végig izgulnia kellett, de szerencséjükre maradt a 2-1-es eredmény a lefújásig. Mindez tükröződik vezetőedzője, Szabics Imre nyilatkozatában is: 

 

Fotó: Molfehérvárfc.hu

 

– Nagyon élveztem a mérkőzést, szerintem egy nagyon jó meccset láthattak a szurkolóink és a semleges nézők is, amelyen rengeteg helyzet volt. Persze lezárhattuk volna kicsit hamarabb a találkozót, nyugodtabban ülhettünk volna a kispadon, ha a kontráinkat góllal fejezzük be, de sajnos ez nem sikerült. Úgy érzem, mindenki nagy élménnyel gazdagodott ma, aki kilátogatott a stadionba, nekem pedig egy hatalmas adrenalinsokk volt ez a mai kilencven perc. Elégedett és büszke vagyok a mai mérkőzés miatt. Az előző válogatott szünetre két győzelemmel mentünk el, de szétesett a csapat, mert a Covid betört az öltözőbe. Ez a kutyát nem érdekli, de belül azért nehéz volt ez a helyzet. Nem sírtunk, tettük a dolgunkat. Ennyi nehézség után olyan érzésem volt a mai meccsen, hogy majd ebből visszaad valamit az élet, és nem bosszulja meg azt, hogy kimaradnak a helyzetek. De a jövőben jobban kell majd gazdálkodnunk a lehetőségekkel.

 

Fotó: Tóth Ella / Molfehérvárfc.hu

 

A Bp. Honvéd vezetőedzője, Horváth Ferenc roppant kritikusan szokott értékelni, most azonban főleg dicsérte a csapatát, és mint kiderült, neki is nagyon tetszett a mérkőzés a vereség ellenére.

– Akik leültek megnézni ezt a meccset, szerintem jól szórakoztak. Minden benne volt, amitől szép a futball, főleg a második félidőben. Az első félidőben nem voltunk olyan bátrak, mint szerettem volna, de persze a Vidi egy jó csapat. Ám összességében mindent megtettünk azért, hogy legalább egy pontot szerezzünk. Elég veszélyes játékot vállaltunk fel, nagyon őszinte futball volt részünkről ez a mai. Egy pontot megérdemeltünk volna, de így is gratulálok a csapatomnak a teljesítményhez. Nem érdemtelen a Vidi győzelme, hiszen nekik is voltak nagyon komoly lehetőségeik. Nem mondok most nagy okosságot, de az nyer, aki belövi a helyzeteket. A második gól előtt nekünk volt nagy lehetőségünk, de jött a kontra, és 1-1 helyett 2-0 lett. Nem vezette rosszul a mérkőzést a játékvezető, de sokat állt a játék, sajnáltam, hogy nem végezhettük el az utolsó szögletet.

Az elmúlt időszakban a Honvéd edzője többször kritizálta a VAR-t, és most sem ment el szó nélkül a videóbíró mellett, amikor az M4 Sportnak nyilatkozott, miután Eppel Márton gólját les miatt érvénytelenítették.

– Nyilván ennek nem lehet örülni. Egy halott játékot csináltak a futballból. Most már nem mondok semmit a VAR-ra, mert állandóan csak én beszélek róla. Ezt ki élvezi? 

Borítókép: A fehérvári Zivzivadze ünnepli a gólját. Kép: molfehervarfc.hu