Nagyon nagy verést ígér szombat éjszakára a Cigánykirály + videó

Las Vegasban a WBC vb-címe a tét a brit Tyson Fury és az amerikai Deontay Wilder összecsapásán.

2021. 10. 07. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két héttel azután, hogy Londonban a Tottenham Hotspur stadionjában közel hetvenezer néző előtt az az ukrán Olekszandr Uszik nem kis meglepetésre egyhangú pontozással legyőzte a brit Anthony Joshuát, s ezzel elvette tőle a  WBA, a WBO, az IBF és az IBO világbajnoki övét, a profi boksz nehézsúlyában szombaton éjjel jön egy újabb csúcsmeccs: Las Vegasban az ötödik nagy szervezet, a WBC vb-címe a tét egy másik brit, Tyson Fury és az amerikai Deontay Wilder összecsapásán.

A felek immár harmadszor találkoznak a szorítóban. A 33 éves, 206 centis Fury a címvédő – aki a Cigánykirály „művészéven” (The Gipsy King) közismert –, miután második a meccsükön, tavaly februárban a hetedik menetben TKO-val verte az amerikait.

Először 2018 decemberében bokszoltak egymással, akkori küzdelmük döntetlennel zárult. Furynak eddig 31 meccse volt, az említett döntetlent leszámítva mindet megnyerte. Az amatőrként angol bajnok Fury profi pályafutása első meccsét 2008-ban Nottinghamben bizonyos Gyöngyösi Bélával vívta, akit már az első menetben elintézett. De az áldozatai között ott van az ukrán Volodimir Klicsko is.

A 35 éves, 201 centis Deontay Wilder, a Barna Bombázó (The Bronze Bomber) mögött komolyabb amatőr pályafutás áll, a 2008-as pekingi olimpián bronzérmes volt nehézsúlyban. Profiként csak Furytől kapott ki, van döntetlenje ellene, a 42 győzelméből pedig 41-et kiütéssel vagy TKO-val jegyez – ez mutatja, hogy milyen borzalmas az ütőereje.

Íme, néhány példa erre:

S amíg két hete a Joshua–Uszik meccs sajtótájékoztatóján, majd a mérlegelésen a felek úriemberekként viselkedtek, egymást dicsérték, most Las Vegasban a sajtótájékoztatón erről szó sem volt. Fury és Wilder heves szócsatát vívott és nagy verést ígért egymásnak.

– Számomra ezek a meccsek mind ugyanolyanok. Valaki megpróbálja leszedni a fejemet, de nem számít, hogy ki az, nekem ők egyáltalán nem számítanak. Ez a Tyson Fury roadshow, ami már tizenhárom éve tart. Wilder egy mentálisan gyenge ember, és én ki fogom ütni szombat este. A visszavágón már elpusztítottam őt, a harmadik meccsen pedig még sokkal többet láttok majd ugyanebből – idézi a Profiboksz.hu szakportál Furyt, aki rikítóan színes öltönyben, a WBC-övét a vállán lógatva sétált fel és alá az MGM Grand Garden színpadán.

A vörös sportruhát viselő és végig ülve maradó Wilder ugyancsak kilátásba helyezte, hogy KO-val végez a nagyszájú Cigánykirállyal.

– Ez a küzdelem a megtorlásról és a bosszúról szól. A legutóbbi meccsünk óta a visszavágóra készülök, nem volt megállás – jegyezte meg Wilder.

Borítóképünkön Tyson Fury Forrás: Twitter/Tyson Fury

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.