Nyert Pakson, és a tabella élére állt a Ferencváros

Nyílt, jó meccsre késztette a Paks a Ferencvárost, a találkozón a VAR is főszereplővé lépett elő. A címvédő összességében érvényesítette a nagyobb tudását, s 3-1-re megnyerte a labdarúgó NB I 8. fordulójának rangadóját, és a tabella élére állt.

2021. 10. 03. 18:56
2021100 Paks Ferencváros labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője kisebb betegség miatt nem lehetett ott a mérkőzésen – Máté Csaba helyettesítette –, és a kollégája, is szolgált meglepetéssel. Érdekes és váratlan húzással igyekezett megzavarni a Ferencvárost. Mindkét nehézsúlyú harcosát – egyben valószínűleg a teljes első osztályú mezőny két legsűrűbb emberét –, Böde Dánielt és Ádám Martint is a kezdő tizenegybe jelölte. Sokat kellett várni, hogy kiderüljön, sikerül-e ezzel megzavarni a címvédő vendégeket.

Nagyon vontatottan kezdődött ugyanis a találkozó. No, nem a játékosok – ők végig nagy tempóban zakatoltak –, hanem a technika miatt. A 3. percben Tokmac talált be Civic beadásából – lesgyanús helyzetben. Eltartott vagy három percig, mire a VAR-munkatársak megsúgták Bognár Tamás játékvezetőnek, hogy mi a helyes ítélet. Les…

Hasonló, még ennél is idegtépőbb várakozás még kétszer akadt az első félidőben. A 18. percben paksi kis szöglet után Szélpál csúsztatta a kapura a labdát, ami a hosszú kapufa tövéről pattant vissza Szabó János elé, aki éles szögből, több láb között is megtalálta a rést a kapuba. A paksiak ünnepeltek, a műsorközlő büszkén kürtölte világgá, hogy „Paks egy, Ferencváros nulla”. A csapatok már felálltak a középkezdéshez, amikor Bognár spori türelmet kért, s hamarosan a kivetítőn is megjelent, hogy zajlik a VAR-vizsgálat. Les miatt ezt a gólt is elvették. Utóbb meggyőződhettünk róla, helyesen. Még a kis szögletnél Balogh, aki középre ívelte a labdát, lesen kapta azt vissza Bognártól.

Harmadszorra a háromperces ráadásban döntött videóbíró. Amúgy nyugodtan hat perc hosszabbítást is elrendelhetett volna Bognár Tamás, aki a saját szemeire hagyatkozva Szélpál belépőjénél elsőre műesésért sárga lappal büntette Tokmacot. Nem volt egyszerű igazságot tenni, Bognárnak magának is meg kellett győződnie arról a pálya szélén lévő monitornál, hogy mi is történt, s becsületére legyen mondva, képes volt felülbírálni önmagát. Bizony Szélpál kicsit elkésett, belerúgott Tokmacba, járt a büntető – vissza kellett vonni a sárgát is –, amit Ryan Mmaee értékesített (0-1).

Messze nem csupán ennyi történt az első félidőben. Kimondottan izgalmas volt a meccs, a Paks bátran letámadott, ha az eredményben nem is mutatkozott meg, de bejött a két „grizzly” együttes szerepeltetése, Böde és Ádám sok labdát lefejelt, lekészített, s mindkettőnek akadt egy-egy ziccere, amit azonban kihagytak.

A Fradi mintha kicsit könnyelműen, lazán játszott volna – Uzuni egymaga két helyzetet hagyott ki –, de így is vezetett 1-0-ra.

A második félidő csak további harminc percen át volt ennyire éles, a 75. percre ugyanis eldőlt a találkozó. Pedig a Paks a 63. percben még egyenlített. Szöglet után a lecsorgó labdát Kinyik vágta rá, a labda Dibuszról végül a hálóban kötött ki (1-1).

Nem sokáig, még két percet sem örülhettek a hazaiak, a Fradi újra vezetéshez jutott. Ryan Mmaee a balösszekötő helyén alaposan megforgatta Szélpált, majd mesterien tekert a bal felsőbe (1-2).

A 73. percben ismét Szélpál volt az antihős, 17 méterre a kaputól szabálytalankodott, második sárga lappal kiállították, ráadásul a szabadrúgásból Laidouni a szétugró sorfal helyén a kapuba lőtte a labdát (1-3).

A paksiak ezután sem adták fel, de pláne emberhátrányban nem volt elég átütőerő bennük. Sovány vigasz, hogy ha pontot nem is szereztek, de nagy küzdelemre késztették a Fradit. Jó csapat a Paks, ezúttal is láthattuk, de a Ferencváros más szintet képvisel. Persze nem csak a Pakssal, mindenkivel szemben az NB I-ben.

NB I, 8. forduló:
Budapest Honvéd–Kisvárda 2-1
Újpest–Gyirmót 1-3
Puskás Akadémia–Mezőkövesd 2-0
DVSC–Fehérvár 1-1
ZTE–MTK 2-0
Paks–FTC 1-3

A borítóképen: A kétgólos Ryan Mmaee

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.