Rangadóhoz illő izgalmak, szoros Fradi-győzelem a Népligetben

A hibátlan csapatok mérkőzésén a Ferencváros legyőzte a Debrecen csapatát. A találkozó a hajrában dőlt el, a mérkőzés legeredményesebb játékosa a hatgólos fradista átlövő, Klujber Katrin volt.

Magyar Nemzet
2021. 10. 27. 19:06
Alicia Stolle többször is próbálkozott Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét csapatban hemzsegtek a válogatott játékosok: a Fradiban a két kapus, Bíró Blanka és Janurik Kinga mellett Klujber Katrin, Szöllősi-Zácsik Szandra, Kovács Anett és Márton Gréta. A vendég Debrecenben a válogatottba visszatérő Planéta Szimonettán kívül Vámos Petra, Bordás Réka és Tóvízi Petra is bevethető volt.

Szorosan alakult a meccs, fej fej mellett haladtak előre a csapatok, hatalmas meglepetésre a bajnok csak egygólos előnyt tudott kialakítani a szünetig. A szívósan küzdő Debrecen nem adta olcsón a bőrét, a nyáron munkába állt korábbi váci edző, Szilágyi Zoltán vezette vendégek nagyon bátran játszottak az Elek Gyula Arénában.

Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

A folytatásban úgy tűnt, érvényesül a két csapat közötti minőségi különbség, a Ferencváros a BL legutóbbi játéknapján az előző szezon döntősét győzte le hazai pályán, a Loki viszont nem adta fel. Akkor sem, amikor a második harminc perc elején három góllal lépett meg a bajnok. A DVSC kihasználta a Fradi pontatlanságát, és visszakapaszkodott, elsősorban Hornyák játszott meggyőzően. Planéta Szimonetta sokszor vaktölténnyel tüzelt, a Loki beállójátéka nem volt annyira hatékony, mint szokott lenni. Tóvízi és Bordás közül inkább az utóbbi volt aktív.

A Fradiban Janurik fontos védésekkel segített, Klujber a hat góljával emelkedett ki a mezőnyből.

A végletekig kiélezett mérkőzés végül a hajrában dőlt el a Fradi javára. A kevesebbet hibázó FTC nyerte meg a meccset, és továbbra is hibátlan a bajnokságban. 

Női kézilabda NB I: FTC-Rail Cargo Hungaria–DVSC 29-26 (16-15).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.