Saját pályáján ütötték ki a Fradi Európa-ligás ellenfelét

Hét perc alatt kapott négy gólt a Leverkusen a Bayern Münchentől a Bundesliga nyolcadik fordulójában. A teljes összeomlás a Ferencváros Európa-ligás csoportellenfelének súlyos, 5-1-es vereségét okozta hazai pályán.

Magyar Nemzet
2021. 10. 17. 17:21
FC Bayern Munich vs Eintracht Frankfurt
epa09503949 Bayern's Thomas Mueller reacts during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and Eintracht Frankfurt in Munich, Germany, 03 October 2021. EPA/CHRISTIAN BRUNA CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: CHRISTIAN BRUNA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyértelműen a hétvége rangadóját rendezték Leverkusenben, hiszen hét forduló után a Bayer és Bayern állt holtversenyben a tabella első helyén, egyaránt 16 pontot gyűjtve. A Leverkusen joggal gondolhatta magát erős kihívónak, hiszen a legutóbbi öt tétmeccsét megnyerte, s ezek között volt a Fradi elleni El-csoportkörös, 2-1-es siker is.

Azon a találkozón az FTC már a nyolcadik percben vezetést szerzett Ryan Mmaee révén, ezúttal a müncheniek ennél is gyorsabbak voltak: a negyedik percben Kimmich ívelt előre egy szabadrúgást, ami után Upamecano továbbította Lewandowskinak a labdát, aki közelről, szép mozdulattal lőtt a kapuba.

A Leverkusen ezután nem tudott erőből talpra állni, mint a Fradi ellen, a Bayern nem adta át a kezdeményezést, főként Leroy Sané volt veszélyes, aki mellett úgy dőltek a védők, mint a dominó, kapufát is lőtt, s a meccs legnagyobb igazságtalansága az volt, hogy a teljesítményét nem koronázta meg gól.

Pedig a müncheniek nem álltak le, fél óra elteltével Lewandowski duplázott (az akció természetesen Sanétól indult), a 34. percben már 3-0 volt, Süle lövése Müllerről pattant a kapuba. Egy perccel később Mr. Bayern szép gólpasszt adott Gnabrynak, s hihetetlen, a 37. percben már az ötödik bajor gól született, újra Gnabry volt eredményes.

Teljesen összezuhant a Leverkusen, amely tehát hét perc alatt kapott négy gólt, kevesebb mint kétpercenként egyet. A félidő 5-0-s állása sokkolta a hazai drukkereket. Szünet után a bajorok érthetően nem tettek nagyobb erőfeszítéseket, hiszen szerdán már a Benfica otthonában játszanak a BL-ben.

A Leverkusen az 55. percben Wirtz passza után Schick révén szépített, de ez tényleg csak szépségtapasz volt, az 5-1-es vereséget és az első félidő összeomlását nem feledtethette. A Leverkusen 12 gólt kapott ebben a Bundesliga-idényben, ebből kilencet a Bayern és a Dortmund ellen, hiszen a sárga-feketék elleni rangadót 4-3-ra veszítette el az együttes szeptemberben.

Úgy tűnik, a nagyok ellen nem megy Gerardo Seoane csapatának.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.