Szoboszlai Dominik pályára lépése után tarolt az RB Leipzig

Sokáig szenvedett az RB Leipzig a Bochum ellen, ám végül 3-0-s győzelmet aratott a Bundesliga hetedik fordulójában. Ebben kulcsszerepe volt az egy perccel a pályára lépése után gólpasszt adó Szoboszlai Dominiknek és a vele együtt beálló André Silvának.

Magyar Nemzet
2021. 10. 02. 20:26
SZOBOSZLAI Dominik
Lipcse, 2021. szeptember 12. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig jtkosa a Bayern Mnchen ellen a nmet els osztly labdarg-bajnoksgban jtszott 2021. szeptember 11-i mrkzsen Lipcsben. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy magyar is lehetett volna a pályán az RB Leipzig–Bochum meccs kezdetekor, de csak volt kezdő a hazaiaknál. Csapattársai közül influenza miatt maradt távol, Szoboszlai kispados volt, a vendégeknél viszont Novothny Soma a keretbe sem került be.

Hiába verte meg a Leipzig az előző fordulóban 6-0-ra a Herthát, mert utána a hétközi BL-meccsen hazai pályán szenvedett fájó vereséget a FC Bruges-től. A lipcseiek komoly formaingadozása miatt így továbbra is kérdéses volt a nyáron Julian Nagelsmann helyére szerződtetett Jesse Marsch vezetőedző sorsa.

A Bochum ellen sokáig nem úgy tűnt, hogy megnyugodhat az amerikai szakember. Ugyan már a negyedik percben tizenegyeshez jutott az RB Leipzig, ám ezt a játékvezető végül visszavonta. Ezután hiába volt többet a labda a hazaiaknál, gól nélkül zárult az első félidő.

Sokáig nagyon jól tartotta magát a Bochum, s a Leipzig szempontjából a 69. percben tört meg a jég, amikor Marsch kettőt cserélt, Szoboszlait és André Silvát is pályára küldte. Egy perccel később ők ketten hozták össze a vezető gólt: Szoboszlai remek szöglete után a portugál csatár ért el találatot.

Innentől tulajdonképpen nehézkesből egyből sima lett a meccs: a 73. percben Silva gyönyörű passza után Nkunku már kettőre növelte az előnyt, majd a francia szélső a 79. percben is betalált. Tíz percen belül 3-0-ra húzott el a Leipzig, így a hajrá izgalmak nélkül telt.

A sikerrel javított a helyzetén a Leipzig, Marsch és Szoboszlai is. A magyar középpályás az utóbbi időben kritikákat kapott, a Hertha ellen már nem is lépett pályára, és ezúttal is csak csereként szállt be, viszont jól élt a lehetőséggel. Gulácsi pedig ebben az idényben harmadszor örülhetett kapott gól nélküli meccsnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.