A Császár nem fért be minden idők legjobb magyar válogatottjába

Az IFFHS, a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet összeállította minden idők legjobb magyar válogatottját. Meglepetés, hogy egyetlen magyar aranylabdás futballistánk nem fért bele a tizenegybe, az Aranycsapatból heten kerültek be.

Magyar Nemzet
2021. 11. 04. 16:01
Mindvégig hű maradt a Ferencvároshoz Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lóránt Gyula, Zakariás József, Budai II László és Hidegkuti Nándor – ők négyen oszlopos tagjai voltak az ötvenes évek Aranycsapatnak nevezett magyar válogatottjának. És ők azok, akik nem fértek be a világverő együttesből az IFFHS, a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet csütörtökön nyilvánosságra hozott minden idők legjobb magyar válogatottjába . Akad persze más hiányzó is, talán Albert Flórián kihagyása a legfeltűnőbb, aki a magyar labdarúgás eddigi egyetlen aranylabdás játékosa, ő csak a B csapatban kapott helyet. A legutóbbi évtizedek nemzedékeiből csak szerepel az összeállításban, ő is a második tizenegyben.

 

 

Az IFFHS szerint ez minden idők legjobb magyar válogatottja: Grosics Gyula–Buzánszky Jenő, Mészöly Kálmán, Lantos Mihály–Bozsik József, Orth György–Bene Ferenc, Kubala László, Kocsis Sándor, Puskás Ferenc, Czibor Zoltán.

A B csapat: Plattkó Ferenc–Mátrai Sándor, Lóránt Gyula, Mándi Gyula–Lázár Gyula, Sipos Ferenc–Nyilasi Tibor, Schlosser Imre, Hidegkuti Nándor, Sárosi György, Albert Flórián.

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.