A „magyar Van Dijk” – így várják Szalai Attilát a Chelsea-hez

Egymás után születnek a cikkek az angol sajtóban arról, hogy Szalai Attila januárban a Chelsea labdarúgója lesz, miután a legfrissebb hírek szerint a BL-címvédő londoni klub megállapodott a magyar válogatott védő török klubjával, a Fenerbahçéval. Több mint húszmillió euró lehet az átigazolási díj.

Magyar Nemzet
2021. 11. 11. 12:38
SZALAI Attila; Ionov, Alekszej
Szalai Attilát sztárklubok figyelik Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan a Chelsea másodedzője, Lőw Zsolt magyarul is adhat utasításokat a londoni klub egy labdarúgójának. Törökországból és Angliából származó, egybehangzó sajtóhírek szerint ugyanis januártól a Chelsea játékosa lesz.

A ma megjelent cikkekből kiderül, hogy 23,4 millió euró lehet az átigazolási díj, amivel a valaha volt legdrágább magyar labdarúgó lehetne. Ezt a címet jelenleg birtokolja, akiért tavaly decemberben húszmillió eurót fizetett ki az RB Leipzig a Salzburgnak.

Angliában nem fukarkodnak a dicsérő szavakkal, ha Szalairól van szó. A The Sun már a cikke címében is a magyar Van Dijknak nevezi a 23 éves védőt, azaz a Liverpool BL-győztes holland klasszisához, Virgil van Dijkhoz hasonlítja.

Azt írják, Szalai lehet a 36 éves utódja, akinek a nyáron lejár a szerződése a Chelsea-vel és vélhetően távozik. De több védő szerződése is lejár az idény végén a Stamford Bridge-en, így Antonio Rüdigeré, Andreas Christensené és César Azpilicuetáé is, így sok a bizonytalanság a hátsó alakzatban.

Szalai jelenlegi szerződése 2025-ig szól a Fenerbahçéval, de lehet, hogy már csak hetei vannak hátra Isztambulban. A The Sun kiemeli, hogy a 21-szeres válogatott Szalai pályára lépett a magyar válogatott Anglia elleni mindkét vb-selejtezőjén az ősszel, a budapesti 0-4-en és a londoni 1-1-en egyaránt.

A Metro.co.uk cikke hozzáteszi, hogy az Atlético Madrid is élénken érdeklődött Szalai iránt, ám Diego Simeonénak más megoldás után kell néznie. 

Borítókép: Szalai Attila a magyar válogatott mezében (Fotó: Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.