A tinédzser komolyan vette, hogy számára nincs lehetetlen

Az U21-es férfitenisz-világbajnokság legnagyobb esélyese, Carlos Alcaraz már két forduló után bebiztosította elődöntőbe jutását, Brandon Nakashima ellen pedig olyan ütést mutatott be, amilyet nagyon ritkán látni.

Magyar Nemzet
2021. 11. 10. 20:07
Carlos Alcaraz spanyol tini tenisz US Open 2021
Fotó: Getty Images/Matthew Stockman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azzal, hogy sem Jannik Sinner, sem Félix Auger-Aliassime nem indult el a NextGen ATP Finals névre keresztelt U21-es világbajnokságon, a világranglista 32. helyezettje, a tizennyolc éves Carlos Alcaraz lépett elő a milánói verseny fő esélyesévé.

A két meccsen aratott két győzelme tehát semmi esetre sem váratlan, arra viszont senki nem számított, amit Brandon Nakashima ellen művelt. A húszéves amerikai játékos még a hálóval is hiába szövetkezett.

Alcaraz Nakashima, illetve korábban a másik tizennyolc éves induló, Holger Rune ellen sem veszített játszmát, s már biztosan elődöntős. A csoport csütörtöki harmadik fordulójában két eddigi ellenfele ki-ki meccset vív a továbbjutásért, miután mindketten legyőzték az inkább salakpályán erős argentin Juan Manuel Cerúndolót.

U21-es ATP-világbajnokság, A csoport

Rune (dán, 7.)–Cerúndolo (argentin, 5.) 4:1, 4:2, 1:4, 4:1

Alcaraz (spanyol, 1.)–Nakashima (amerikai, 4.) 4:3, 4:1, 4:3

A csoport állása: 1. Alcaraz 2 győzelem/0 vereség, 2. Nakashima 1/1, 3. Rune 1/1, 4. Cerúndolo 0/2.

Az U21-es világbajnokságon az ATP több speciális szabályt alkalmaz, ezek egyike, hogy a szettgyőzelemhez csak négy játékot kell nyerni. 3:3-as állás esetén tie-break dönt a játszma sorsáról.

Borítókép: Carlos Alcaraz (Fotó: Getty Images/Matthew Stockman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.