Börtönbüntetésre ítélték az angol focistákat becsmérlő férfit

Börtönbüntetésre ítélték azt a futballszurkolót, aki a nyári labdarúgó Európa-bajnokság döntője után, egy élő Facebook-bejelentkezésben rasszista sértésekkel illetett három angol játékost.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 03. 15:21
Saka, Bukayo; Kane, Harry
London, 2021. július 12. Harry Kane angol csapatkapitány (j) és csapattársa, Bukayo Saka a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság döntõjében játszott Olaszország-Anglia mérkõzés végén a londoni Wembley stadionban 2021. július 11-én. Olaszország az 1-1-es döntetlennel zárult rendes játékidõt követõ hosszabbítás utáni büntetõpárbajban 3-2-re gyõzött, és 1968 után másodszor lett a kontinens legjobbja. MTI/EPA Pool/Laurence Griffiths Fotó: Laurence Griffiths
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vád szerint bebizonyosodott, hogy az 52 éves Jonathon Best becsmérelte Marcus Rashfordot, Jadon Sanchót és Bukayo Sakát, akik mind hibáztak az olaszokkal szemben elveszített finálé 11-es párbaja során. Az ítélet tíz hét börtön.

A nyugat-londoni, targoncásként dolgozó vádlottat – aki bűnösnek vallotta magát a per során – azután vonták felelősségre, hogy egy kollégája jelentette a 18 másodperces klipet a Facebooknak és a rendőrségnek. A kolléga korábban megkérte Bestet, hogy vegye le a posztot, de ő erre nem volt hajlandó, mondván: „Az én profilom, azt csinálok, amit akarok.” A közösségi oldal három nappal később eltávolította a képsorokat.

A szigetországban nem először fordult elő, hogy rendőrségi, esetleg bírósági ügy alakul ki egy rasszista botrányról. A napokban a Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy a Crystal Palace támadóját, Wilfried Zahát a Manchester City felett aratott szombati diadal után rasszista üzenetekkel bombázták a közösségi oldalain. A hatóságok nyomozást indítottak, letartóztatás egyelőre nem történt az ügyben.

Borítókép: vigasztalja Bukayo Sakát a nyári Európa-bajnokság döntőjét követően (Fotó: MTI/EPA /Laurence Griffiths)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.