Bosznia legyőzésével hangolt válogatottunk az Eb-re

A magyar férfi-kézilabdaválogatott 26-24-re legyőzte pénteken Bosznia-Hercegovinát a januári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében.

Forrás: MTI2021. 11. 05. 19:22
null
rd, 2021. november 5. Ancsin Gbor a Magyarorszg - Bosznia-Hercegovina kzilabda felkszlsi mrkzsen az rd Arnban 2021. november 4-n. MTI/Szigetvry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepetésre négy perc alatt 3-0-ra elléptek a jól védekező és hatékonyan támadó bosnyákok az érdi mérkőzésen, majd Mikler Roland védéseire alapozva a tizedik percben egyenlítettek a házigazdák (5-5). A túloldalon a német Flensburg kapusa, Benjamin Buric is remekül védett, ennek ellenére a 17. percben a magyar csapat átvette a vezetést (8-7).

Gulyás István szövetségi kapitány szinte minden poszton a legtapasztaltabb játékosoknak szavazott bizalmat a kezdőcsapatban, de a vendégek időkérése után érkeztek a némileg jobb formában lévő cserék. a szakmai stáb tagja a meccs előtti napon elmondta: harcias, keményen védekező ellenfelet kerestek edzőpartnernek, és a mérkőzés képe alapján ebből a szempontból remek választás volt a bosnyák válogatott. Az agresszív védekezésből adódó büntetőket értékesítette, így csapata 14-11-re vezetett a szünetben.

A félidőben a magyar szövetség (MKSZ) operatív igazgatója, Novák András köszöntötte közelmúltbeli 75. születésnapja alkalmából Vass Sándort, aki játékosként 149 alkalommal szerepelt a válogatottban, tagja volt a müncheni olimpián nyolcadik és a moszkvai ötkarikás játékokon negyedik helyezett csapatnak. A válogatott az ő szövetségi kapitányi időszakában világbajnoki negyedik lett 1997-ben, illetve Európa-bajnoki hatodik egy évvel később. Edzői karrierjét követően 2004 és 2011 között az MKSZ alelnökeként dolgozott.

A második játékrész elején magyar oldalon egy poszt kivételével visszatértek a kezdőcsapat tagjai, ekkor az ellenfél csökkentette a hátrányát. A különbség akkor kezdett ismét nőni, amikor Mikler újabb védéseit követően gyors lerohanásokból tudtak gólokat dobni a magyarok (21-17). A bosnyákok a cserekapus Admir Ahmetasević bravúrjaival tartották magukat, a hazaiak viszont kettős emberhátrányból is eredményesek voltak, és két perccel a vége előtt Hanusz Egon gólja eldöntötte a meccset.

A hazaiak legeredményesebb játékosa Máthé Dominik volt öt góllal, Ancsin Gábor, és Hanusz három-három alkalommal talált be. A túloldalon Luka Perić öt találattal zárt. Mikler Roland 13 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat ötödik egymás elleni mérkőzésén az ötödik magyar győzelem született.

A hétfőtől szombatig Budaörsön és Érden edzőtáborozó magyar együttes szombaton zárt kapuk mögött ismét megmérkőzik a bosnyák válogatottal nem hivatalos találkozón. Ezt követően a magyarok legközelebb december 16-ától készülnek együtt az Európa-bajnokságra, majd január 6-án Fehéroroszországgal játszanak edzőmérkőzést Tatabányán, két nappal később pedig Bahrein lesz az ellenfelük.

A 24 csapatos kontinenstornán január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokban. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe.

 

Eredmény:

Magyarország–Bosznia-Hercegovina 26-24 (14-11)

    lövések/gólok: 45/26, illetve 45/24

    gólok hétméteresből: 5/5, illetve 6/3

    kiállítások: 10, illetve 12 perc

Borítókép: Ancsin Gábor a Magyarország–Bosznia-Hercegovina mérkőzésen (Fotó:MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.