Egyenesen bajnoki meccsről utaznak a katari vb-re az európai sztárok

Elképesztően zsúfolt lesz a labdarúgás 2022-es versenynaptára a télre áttett világbajnokság miatt. Az európai elitbajnokságokban a vb rajtja előtt egy héttel még fordulót rendeznek. Felkészülésre nincs idő, a vb csak nevében a sportág csúcsa, valójában egyetlen esemény a profitmaximalizálás érdekében, vagy inkább fogságában.

Magyar Nemzet
2021. 11. 02. 13:10
Preview Bayer Leverkusen-FC Bayern Munich.
Preview Bayer Leverkusen-FC Bayern Munich. Fotó: FRANKHOERMANN/SVEN SIMON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November 21. és december 18. között rendezik 2022-ben Katarban a 22. labdarúgó-világbajnokságot. Már az is árulkodó, hogy 28 nap alatt lezavarják az eseményt, miközben az előző, 2018-as vb június 14-től július 15-ig, tehát 32 napon át tartott. Négy napot tehát megspórolnak a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség nagy urai – a játékosok kárára, akik már így is hihetetlenül túl vannak terhelve.

De ez mind semmi. Már most ismert, hogy a nyilvánosságra hozott tervek szerint a Premier League-ben november 12–13-án, a Bundesligában pedig november 13–15. között még bajnoki mérkőzéseket rendeznek, s november 13-én még a francia Ligue 1-ben is lesznek meccsek – miként azt az Origó kiszúrta. Durván egy héttel a világbajnokság rajtja előtt!

Agyrém. Angliában ráadásul jövőre sem mondanak le a bajnokság fénypontjáról, a karácsonyi, Boxing Day napi fordulóról, tehát a vb-döntő után egy héttel már újra bajnoki meccseket játszanak. Sőt a másodosztályban, a Championshipben már december 4-én, a világbajnokság alatt is lesz forduló, ami eddig nem hogy elképzelhetetlen, hanem tilos volt.

Az olasz és a spanyol menetrend – csak hogy legnevesebb ligákkal foglalkozzunk – még nem ismert, de joggal feltételezhetjük, hogy ott is hasonlóan járnak el.

A katari világbajnokság valóban rendhagyó lesz. Bár joggal tarthatunk tőle, inkább úttörő a maga nemében. Nincs, nem lehet megállás, folyamatosan termelni kell a pénzt.

Innen, csakis innen érdemes vizsgálni azt a széles körben megütközést kiváltó tervet, miszerint a jövőben két évente rendeznének világbajnokságot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.