Életben tartotta hazája vb-álmát a magyarországi légiós

A Zöld-foki szigetek válogatottja hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a Közép-afrikai Köztársaságot a vb-selejtezőn. A győztes találatot a Mol Fehérvár játékosa, Stopira szerezte.

Magyar Nemzet
2021. 11. 13. 21:38
Stopira
Székesfehérvár, 2020. szeptember 24. Stopira, a gyõztes Fehérvár FC játékosa örül a labdarúgó Európa-liga selejtezõjének 3. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Reims mérkõzés végén a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2020. szeptember 24-én. A magyar csapat tizenegyesekkel jutott tovább. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az afrikai vb-selejtezők csoportköre is a végéhez közeledik. Szombat este, a C csoport ötödik fordulójában a Zöld-foki szigetek válogatottja a Közép-afrikai Köztársaság csapatát fogadta. Mindkét válogatott számára a vb-álmok életben tartása volt a tét.

A közép-afrikaiak kerültek előnybe, ám a hazaiak egyenlítettek, majd a Mol Fehérvár védője, Stopira fejesével a vezetést, s mint később kiderült, a győzelmet is megszerezték.

A Zöld-foki szigetek a győzelemmel tízpontos, míg Nigériának tizenkét pontja van öt forduló után. Az utolsó körben kedden Nigériában csap össze a két válogatott, Stopiráéknak bravúrgyőzelem kell a csoportelsőséghez.

Afrikában tíz csoportban versenyeznek a nemzeti csapatok, az első helyezetteket párokba sorsolják, és ezeknek az oda-visszavágós párharcoknak a győztesei vehetnek majd részt a 2022-es katari világbajnokságon.

Borítókép: Stopira a Mol Fehérvár mezében (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.