Fucsovics szettet nyert Djokovics ellen, de ez kevés volt a győzelemhez

A párizsi mesterverseny második fordulójában a világelső Novak Djokovics volt Fucsovics Márton ellenfele. A mérkőzés nagyon simán alakult az első szettben, a folytatásban Fucsovics feljavult, szettet is nyert a 20-szoros Grand Slam-győztes szerb ellen, és még a döntő játszmában is volt esélye, végül Djokovics emelt a játékának a színvonalán, és győzött 6:2, 4:6, 6:3-ra.

Magyar Nemzet
2021. 11. 02. 23:24
Fucsovics kiválóan teniszezett a második szettben Fotó: AFP/Christophe ARCHAMBAULT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyedszer került szembe Novak Djokoviccsal. A világelső a párizsi ATP 1000-es tornáig valamennyi mérkőzésen győzött, a legjobb magyar teniszező eddig csupán szettet tudott elvenni tőle, de legyőzni nem tudta a 20-szoros Grand Slam-győztes szerb játékost.

Első alkalommal a 2018-as US Open első fordulójában, majd 2019-ben a dohai 250-es torna második körében játszottak, Fucsovics mindkétszer nyert is egy játszmát a szerb klasszis ellen, az idei Wimbledon negyeddöntőjében azon Djokovics sima háromszettes meccsen diadalmaskodva került a legjobb négy közé.

Párizsban a világelső magabiztosan kezdett, 1:0 után rögtön elvette Fucsovics szerváját, majd 5:2-es állásnál újra brékelte a rendkívül sok ki nem kényszerített hibát ütő 29 éves magyar teniszezőt. Viszonylag simán, 6:2-re nyerte Djokovics az első szettet.

A folytatásban Fucsovics szervajátéka látványosan feljavult, és fogadóként is szintet lépett. 1:1-nél elvette a világelső szerváját, és úgy tűnt, a brékelőny elég lesz a szett megnyeréséhez. 5:3-as Fucsovics-vezetésénél Djokovics a játszmában maradásért adogatott, és ez sikerült is neki. A 29 éves magyar szerválhatott a világelső ellen az egyenlítésért, és nem remegett meg a keze. Semmire hozta az adogatását. 6:4-re hozta a második szettet.

Döntő játszma következett: 1:1-nél Fucsovicsnak adogatóként 0-30-a volt, de nem tudott élni az eséllyel, olyannyira nem, hogy Djokovics nem csak a játékot, hanem a saját szerváját is elveszítette. Zsinórban nyolc pontot nyert meg a világelső, és brékelőnybe került a döntő játszmában. De Fucsovics nem adta fel, hiába parádézott másfél játékon keresztül a világelső, a magyar játékos visszavette az elveszített adogatójátékot, és 3:2-es hátránynál az egyenlítésért adogatott, de nem sikerült neki, Djokovics újra brékelt, és nagyon közel került ezzel a mérkőzés megnyeréséhez. A szerb nem is hibázott, a döntő szettet 6:3-ra nyerte meg. A mérkőzés 2 óra 1 percig tartott.

ATP 1000-es torna, Párizs, 2. forduló: Novak Djokovics–Fucsovics Márton 6:2, 4:6, 6:3.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.