Három játékos lett a négy vereség áldozata a Honvédnál

Legutóbbi négy mérkőzését elvesztette a Honvéd a labdarúgó NB I-ben. Várható volt, hogy a klub vezetősége ezt nem hagyja szó nélkül. Horváth Ferenc egyelőre élvezi a bizalmat, ellenben több játékost megbüntetnek.

Magyar Nemzet
2021. 11. 10. 8:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Minden eddiginél szigorúbb szankciókat alkalmaztunk mind a játékosok mind a stáb esetében. Több játékos esetében is úgy döntöttünk, hogy az első csapattal edzenek, de kikerülnek a meccskeretből – mondta többek között a klub honlapjának nyilatkozva Kun Gábor ügyvezető.

A büntetés tényét tehát a Honvéd hivatalosan is elismeri. A Nemzeti Sport információi szerint Eppel Márton, Zinédine Machach és Mohamed Mezgrani a három bűnbak. A büntetés őket sújtja, de a többieknek is szól – beleértve Horváth Ferenc vezetőedzőt.

A Honvéd az elmúlt hetekben egyre mélyülő válságba sodródott, az NB I-ben elvesztette a legutóbbi négy mérkőzését – múlt szombaton 3-1-es vezetésről kapott ki 5-3-ra Debrecenben. Ugyan még így is nyolcadik a tabellán, de csupán egy pont választja el a már kieső, tizenegyedik helyen álló MTK-tól.

Az előző idényben a Honvéd végig kötéltáncot járt a bennmaradásért, amit végül sikerült elérnie. A vesszőfutás hatására a klub szakított addigi felfogásával, hogy inkább a magyar játékosokat preferálja, a nyáron négy légióst is igazolt: a szerb Nenad Lukicsot és Dusan Pantelicset, a spanyol Nonót, valamint kölcsönbe a brazil Talys Oliveirát és a francia Zinédine Machachot – utóbbi igazi nagyágyú, az olasz Napolitól érkezett. 

Egyikük sem váltotta meg a világot, különösen Machach okozott csalódást, aki – amennyiben a helytállóak a sportnapilap információi – máris a keret peremére szorult, jó eséllyel a télen továbbáll.

Nyilván felmerült Horváth Ferenc felelőssége is. Ő egyelőre marad a csapat élén, amiben talán annak is szerepe lehet, hogy a klubot két és fél éve megvásárló tulajdonosi kör eddig sűrűn váltott edzőt, de igazából egyik döntés sem hozta meg a remélt áttörést. Supka Attila, Giuseppe Sannino, Pisont István, Bódog Tamás, újra Pisont, végül Horváth Ferenc – tehát a vezetők a rövid idő alatt ötször szánták rá magukat edzőváltásra.

A klub honlapján Kun Gábor ügyvezető a következőképpen elemzi a csapat helyzetét.

– Többször előfordult velünk, hogy a mérkőzések bizonyos szakaszai között is nagy különbségek mutatkoztak a teljesítményünkben, nagyon sok gólt kaptunk és olyan találkozókat veszítettünk el, amelyekre nagyon nehéz konkrét magyarázatot találni, mivel összetett a probléma. Rossz döntések, egyéni hibák és sajnos hozzáállásbeli problémák is előfordultak ebben az időszakban, amelyeknek ez a negatív sorozat lett az eredménye – mondta Kun Gábor.

Az ügyvezető ezután megerősítette a játékosokkal szembeni szankciókat, majd beszélt az elvárásairól:

– Az elmúlt napokban többször is egyeztettünk a vezetőedzővel és a játékosokkal is arról, hogy miként tudunk kijönni ebből a negatív sorozatból. Muszáj már az MTK ellen sikeresnek lennünk. Rövid távon eredményeket várunk el mindenkitől.

A hangsúly azon van, hogy rövid távon. Ha a Honvéd nem nyer az MTK ellen, Horváth Ferenc is jó eséllyel távozik.

Tehát az MTK elleni muszáj nyerni. A kék-fehéreknél nyilván ugyanígy gondolkodnak, csak éppen fordított eredménnyel. A két patinás fővárosi csapat egyszerre nem kezdheti meg a felemelkedést.

Borítókép: Eppel Márton az egyik bűnbak (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.