Hosszú Katinka visszatér, Tokió után először itthon versenyez

Csütörtöktől vasárnapig a kaposvári Csík Ferenc Uszodában zajlik majd a rövid pályás országos úszóbajnokság – tán a legnagyobb hír, hogy ezen az eseményen tér vissza a versenymedencébe Hosszú Katinka, akit Tokióban láttunk utoljára a rajtkövön.

Forrás: MÚSZ2021. 11. 10. 15:07
HOSSZ Katinka
Toki, 2021. jlius 29. Hossz Katinka a 200 mteres htszs elfutamban a vilgmret koronavrus-jrvny miatt 2021-re halasztott 2020-as tokii nyri olimpin a Tokii Vizeskzpontban 2021. jlius 29-n. Hossz Katinka a 20. helyen fejezte be a szereplst. MTI/Illys Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négynapos viadalra az úszók mellett a Magyar Úszószövetség is készül: a kazanyi Eb-n történtek – a pozitív esetek és az emiatt kényszerűségből elrendelt karantén – arra késztették a szövetség vezetőit, hogy újfajta protokollt léptessenek életbe. Kedd este az uszoda előterében felépítettek öt tesztelő állomást, ahol a SOTE szakemberei várják a résztvevőket: hatszáz embert fognak tesztelni az előttünk álló napokban, mindenkit, aki a medencetérben tartózkodik majd.

– Az egészség mindennél fontosabb, látjuk az adatokat, láttuk, mi történt Kazanyban, mindenkinek el kell fogadnia, hogy másképp nem mehetünk neki egy ilyen eseménynek – szögezte le Wladár Sándor elnök, aki azt is jelezte, a maszkviselés és a távolságtartás ugyanúgy kötelező lesz, mint egy éve, amikor decemberben a nagypályás ob-t pótolta az úszócsalád.

Bár a Kazanyban szereplő válogatott úszók többsége minden bizonnyal csak pénteken csatlakozik a mezőnyhöz a karantén miatt – és persze reménykedve abban, hogy a csütörtöki tesztek is negatív eredményt hoznak –, izgalomban így sem lesz hiány, hiszen az ob nyitónapján a 100 méteres vegyesúszás hatodik előfutamában először lép rajtkőre A háromszoros olimpiai bajnok több számban is úszik majd – a tokiói játékok óta először.

A négynapos viadalon az előfutamok 9.30-tól, a döntők pedig csütörtökön, pénteken és szombaton 18, míg vasárnap 17 órától kezdődnek – a finálékat az M4 közvetíti, illetve a helyszínen védettségi igazolvány felmutatásával is megtekinthetők.

Borítókép: Hosszú Katinka a tokiói olimpián (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.