Húsz perc alatt tett csodát a Debrecen a szünet után a Honvéd ellen

A labdarúgó NB 12. fordulójában az utolsó előtti helyen álló Debrecen a Bp. Honvédot fogadta, amely a szünetig jól futballozva 3-1-es vezetésre tett szert. Utána azonban a DVSC lesöpörte a pályáról, húsz perc alatt négy gólt szerezve megsemmisítette a kispestieket, akiket be is ért ezzel pontszámban a tabellán.

2021. 11. 06. 19:02
DVSC- Bp. Honvéd FC NBI. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Debrecen és a Bp. Honvéd a 97. egymás elleni élvonalbeli bajnokiját játszotta, bemutatkozásként a kispestiek 1943-ban 5:1-re kiütötték a debrecenieket. Az örökmérleg ennek a találkozónak a kezdetéig: 33 Loki-győzelem, 24 döntetlen, 39 Honvéd-siker, a gólkülönbség 149-121 a piros-feketék javára. A hazai csapat öt forduló óta nem tudott nyerni, mindössze két döntetlent hozott össze ebben az időszakban, és mert a Gyirmót pénteken legyőzte az MTK-t, az utolsó előtti helyen várta ezt a találkozót.

Az első félidő első fele érdektelenül telt el, akkor viszont vezetést szerzett a Bp. Honvéd. Horváth Ferenc, a csapat vezetőedzője többször is jelét adta, hogy esküdt ellensége a VAR-nak, most viszont éppen a videó segített Karakó játékvezetőnek, hogy tizenegyest ítéljen a kispestiek javára. A 24. percben Mezgrani tört be a hazai tizenhatoson belülre, ahogy átlépte a vonalat, Deslandes rálépett a lábára. Karakó nem vette észre a szabálytalanságot, de visszanézte, és ekkor már korrigálta saját magát, a büntetőből pedig Lukics higgadtan helyezett laposan a kapu bal oldalába – 0-1.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

 

Horváth Ferenc egyébként csak a lelátón örülhetett, eltiltás miatt nem ülhetett le a kispadra. Örömére aztán újabb öröm érkezett, a 28. percben Balogh középről adott a jobbösszekötő helyén álló Bőléhez, ő átvette a labdát, majd ballal nagyon szépen lőtt a jobb alsó sarokba – 0-2.

A hazai szurkolók az első gólnál valamilyen okból az MLSZ-t szidták, a második után viszont a saját kedvenceik gyatra teljesítményét minősítették, nem feltétlenül idézhető rigmussal. Hét perccel később viszont vigasztalódhattak, mert most a másik oldalon Klemenz buktatta rossz ütemben a tizenhatosra érkező Baráth Pétert, ennek a büntetőnek a megítéléséhez nem volt szükség a VAR-ra. Dzsudzsák állt a labda mögé, és úgy lőtt a bal alsó sarokba, hogy Szappanos nagyon közel állt a védéshez – 1-2.

A házigazda letámadott, szeretett volna kiegyenlíteni, ám a 45. percben újra kétgólos hátrányba került: gyors kontrát vezetett a kispesti csapat, Lukics kitette a labdát balra Tamásnak, aki elviharzott, majd a kapu elé lőtt, a túloldalon érkező Bőle pedig becsúszva, négy méterről jobbal a kapuba vágta a labdát – 1-3.

A Bp. Honvéd talán már elhitte, hogy nyert, a Debrecen viszont hármat is cserélt a szünetben a csatársorba, ugyanis Ugrai Roland, Tischler Patrik és Németh Krisztián állt be. És nem telt el még negyedóra sem, amikor a Loki kiegyenlített! Az 55. percben Ugrai Roland balról, 14 méterről egy igazítás után csavarta a labdát a bal felső sarokba a kapufa érintéséve – 2-3 –, majd az 58. percben Dzsudzsák lőtt váratlanul 20 méterről, és a labda úgy került be a bal alsó sarokba, hogy a vetődő Szappanos kezéről még a kapufa tövét is súrolta – 3-3.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

 

És ha már belejött, a DVSC meg is fordította az állást! Ugrai lövését piszkálta szögletre Szappanos, Dzsudzsák ívelte jobbról a kapu elé a labdát, Varga fejjel megcsúsztatta, és a másik oldalon egyedül felejtett Deslandes három méterről a hálóba fejelt – 4-3. Két perc elteltével pedig kontrázott a házigazda, Dzsudzsák szépen adott a balösszekötő helyén érkező Németh elé, aki 12 méterről ügyesen pöccintette át a labdát a kapuba a kivetődő Szappanos fölött – 5-3.

A kispesti szurkolók a szünetben még ünnepeltek, most viszont Horváth Ferenc távozását követelték – gyorsan fordult meg a világ… A Bp. Honvéd még támadott, a látványosan talpra állt Debrecennek is lettek még helyzetei, sőt a kapufát is eltalálta egyszer, de több gól nem esett, ritkán látni két ennyire ellentétes félidőt, a Loki a szünet után szinte lesöpörte a pályáról a vendégeket, és ezzel elmozdult az utolsó előtti helyről.

Borítókép: A debreceniek okkal ünnepelnek, az idény eddigi legnagyobb fordítását hajtották végre. (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

NB I, 12. forduló

Péntek

MTK–Gyirmót 0-3 (1-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1545 néző, jv.: Pillók. Gólszerző: Szegi (41.), Simon A. (58.), Csonka (74.)

Szombat

Mezőkövesd–Paks 2-1 (1-0), Mezőkövesd, 1245 néző, jv.: Antal. Gólszerző: Drazsics (18.), Jurina (73.), illetve Sajbán (44.)

Debrecen–Bp. Honvéd 5-3 (1-3), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3170 néző, jv.: Karakó: Gólszerző: Dzsudzsák (11-esből 35., 58.), Ugrai (55.), Deslandes (67.), Németh (69.), illetve Lukics (11-esből 24.), Bőle (28., 45.)

Puskás Akadémia–Újpest 19.30 (M4 Sport+)

Vasárnap

Kisvárda–Ferencváros 15.30 (M4 Sport)

Mol Fehérvár–Zalaegerszeg 17.30 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.