Jó hír Rossinak, jó hír a csapatnak: Szoboszlai játszhat Varsóban

Marco Rossi összességében elégedett a San Marino elleni 4-0-s győzelemmel, mert gólgazdag, nagy különbségű sikert szeretett volna látni. Noha nincs tétje hétfőn Varsóban a lengyelek elleni mérkőzésnek, a kapitánnyal az élen a csapat is komolyan veszi a találkozót, Szoboszlai is ott lesz a válogatottban, a klubja, az RB Leipzig nem rendeli vissza.

2021. 11. 12. 23:24
null
20211111 Budapest Puskás Aréna Magyarország San Marino labdarúgás válogatott VB selejtező Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sajtótájékoztatón megjelent a kétgólos is, először ő beszélt a San Marino elleni 4-0-s győzelemről.

– Egy ilyen szituációt nem lehet megtervezni, a helyzet adta. Megcsináltam a kényszerítőt Szalával (Szalai Ádám), aztán jött ez a megoldás – mondta először az első góljáról, majd hozzátette: – Örülök, hogy sikerült biztosan lehozni a meccset, mert tudjuk, az ilyen mérkőzések sem mindig egyszerűek. A végén rúgtunk még gólt, ami azt mutatja, hajtottunk, szerencsére összejött még kettő, s így a magbiztos győzelem.

Kérdésünkre a Lipcse kiválósága megerősítette, ott lesz Varsóban is.

– Noha már nincs tétje a találkozónak, mindig büszkeség címeres mezben játszani, szeretnék segíteni a csapatnak – árulta el a 21 éves játékos.

is méltatta Szoboszlait:

– Dominik mindig nagyon motiváltan játszik a magyar válogatottban, amikor velünk van, nem is gondol másra. Mindig is ilyen volt, büszkén ölti magára a címeres mezt, a csapat egyik vezéregyénisége.

Majd elárulta, a lengyelek elleni mérkőzésre készülve pihentette néhány játékosát.

– Ezért nem játszott Fiola, Nagy Zsolt, és Schäfer is csak csereként. Mindig szeretem a legerősebb csapatot pályára küldeni. Az volt a célunk, hogy magabiztos győzelmet arassunk San Marino ellen, szerencsére ez sikerült, így elégedett vagyok a látottakkal.

Majd Rossi kifejtette, noha néhányan a távozását kívánják, marad, mert élvezi a szövetség bizalmát, s még van célja a magyar válogatottal.

Borítókép: Szoboszlai Dominik technikai tudása érvényesült (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.