Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Marco Rossi nincs könnyű helyzetben: ebből főzhet a kapitány

A légiósok megtizedelve, összességében rossz hetet zárva érkeztek a válogatott edzőtáborába – tegnapi hír szerint Sallói Dániel sem jöhet haza, mert nem engedi el a klubja –, de az itthon játszók közül is kevesen jutottak főszerephez az utóbbi fordulóban. Marco Rossi tehát zömmel nem csúcsformában lévő futballistákból lesz kénytelen csapatot formálni San Marino és Lengyelország ellen.

2021. 11. 09. 8:10
FBL-GER-BUNDESLIGA-LEIPZIG-DORTMUND Fotó: Europress/AFP/RONNY HARTMANN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még két meccs, és lezárul a világbajnoki selejtezők sorozata. Tét már nem nyomaszthatja a magyar válogatottat, hiszen már nincsen esélye kijutni Katarba, ám ettől még nyilván szeretné két jó eredménnyel zárni az évet, amelynek második fele eddig rosszul alakult.

szövetségi kapitány sok jó hírt nem kaphatott a múlt héten a kerettagokról. Többen is megsérültek. Elsőként Bolla Bendegúz, a Grasshoppers védője, akinek a helyére a kapitány rögtön behívta Spandler Csabát a Puskás Akadémiából. Ennél is érzékenyebben érinthette, hogy sem jöhet el Telkibe. Az RB Leipzig kapusa szerdán védett a PSG ellen, szombaton is a pályán ünnepelte a Dortmund elleni bajnoki győzelmet, majd Jesse Marsch vezetőedző a klub honlapján bejelentette, a magyar kapus fájdalomcsillapítókkal játszott, és marad a klubnál, hogy felépüljön. Marco Rossi azt a Szappanos Pétert hívta be a keretbe, aki a Bp. Honvéd kapusaként a hét végén öt gólt kapott Debrecenben… Az ugyancsak lipcsei combizomsérülése miatt kihagyta a fordulót, és kihagyja a válogatott meccseket is, a freiburgi már jó ideje sérült, így a Bundesligából csak és áll a kapitány rendelkezésére; előbbi végigjátszotta a Leip­zig meccsét, utóbbi a 81. percben állt be a Mainzba.

 

Fotó: Sebastian Gollnow

 

Emellett kissé aggasztó, hogy Klein­heisler László nem került be a horvát NK Osijek keretébe, a török Fenerbahçe védőjét, Szalai Attilát pedig lecserélték a vasárnapi bajnoki szünetében. Akadnak persze sérülésből visszatérők is, ilyen Varga Kevin, aki a török Kasımpaşában az utolsó fél órára állt be, vagy itthon aki már a Zalaegerszeg elleni 3-0-s győzelem végeredményének a kialakulása után, a 61. percben állt be a Fehérvárba, vagy a ferencvárosi ő a 81. percben léphetett pályára Kisvárdán, ugyanitt Vécsei Bálintot a 61. percben cserélték be.

Természetesen az sem öröm Marco Rossinak, ha a jelöltjei közül néhányan nem kapnak bizalmat a klubjaik­ban. Így járt most Kiss Tamás, aki a holland Cambuur kispadját koptatta a hét végén. Bogdán Ádám viszont csak a Fradi bajnokiját hagyta ki, a Celtic elleni Európa-liga-találkozón ő védett, és nem az ő lelkén száradt a 3-2-es hazai vereség. Hahn János csereként állt be a 61. percben a Dunaszerdahelybe, amely hazai pályán kapott ki 3-1-re a Szered együttesétől, és árulkodó az a jelző, amellyel a DAC teljesítményét a meccset végigjátszó illette: minősíthetetlen…

Kecskés Ákos végig a pályán volt az orosz Nyizsnyij Novgorod újabb veresége során, a magyar hátvéd együttese 3-1-re kapott ki az Akhmat Groznij vendégeként. Az olasz másodosztályban a Parma kötelékébe tartozó Ba­logh Botond a kispadról láthatta, a társai hogyan kapnak négy gólt Leccében, csapata, a Pisa a Cittadella vendége volt, és botrányos mérkőzésnek volt a szenvedő alanya. A magyar középpályás kezdett, a 39. percben viszont kiállították, mert csúnyán odalépett utolsó emberként a kontratámadást vezető Orji Okwonkwónak. Később még két társa kapott piros lapot, így az is csoda, hogy a Pisa megúszta 2-0-s vereséggel.

 

Fotó: Nemzeti Sport

 

Cipruson az Omonia Nicosia Lang Ádámmal a védelmében 2-0-ra nyert idegenben az Achnas ellen, a szerb élvonalban Holender Filip csere volt a Partizan Beogradban, amely az FK Proletert fogadta. A meccs 0-0 lett, Holender a 76. percben állt be. Az észak-amerikai profi ligában Sallói Dániel két vesztes bajnokin is pályára lépett a múlt  héten.A Spor­ting Kansas előbb Austinban, majd otthon a Real Salt Lake-től kapott ki; nem tudni, hogy emiatt, de a klubja úgy döntött, nem engedi haza a vb-selejtezőkre a magyar csatárt. A Dallas 1-1-et játszott San Joséban, Schön Szabolcs a második félidőre állt be.

Kapott persze jó híreket is a szövetségi kapitány. például főszerepet játszott abban, hogy a Ferencváros 4-0-ra legyőzte idegenben a Kisvárdát, még 1-0-s vezetésnél például négy hatalmas bravúrral akadályozta meg a hazai csapat egyenlítését. A felcsúti Nagy Zsolt és a fehérvári Loic Nego pedig kimondottan jó teljesítményt nyújtott az Újpest, illetve a ZTE ellen.

Ebből kell most főznie Marco Rossinak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.