„Megpróbáltunk egyszerre beérni, nem sikerült”

Liu Shaolin Sándor nagyszerű születésnapon van túl, úgy nyert vk-versenyt, hogy mögötte testvére, Shaoang lett a második. A vasárnapi számok hozhatják a ráadást Debrecenben.

2021. 11. 21. 7:55
LIU Shaoang; LIU Shaolin Sndor
Rövidpályás gyorskorcsolya világkupaverseny Debrecenben - Liuék révén kettős magyar siker 500 méteren Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különleges lehetőséget kaptak szombaton a a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya világkupaverseny 500 méteres döntőjében egymás mellett küzdhettek az érmes helyekért. Bár a táv olimpiai bajnoka, Vu Ta-csing rajtolt a legkedvezőbb pozícióból, a magyar fiúk néhány kanyar után megelőzték a kínai riválist. Ezt követően pedig a két kínai és a koreai korcsolyázó összeakadt, mindhárman elestek, így a közönség nagyon jó hangulatban, a kettős győzelem biztos tudatában figyelhette az utolsó métereket.

– Megpróbáltunk egyszerre beérni, de nem sikerült. Pedig a váltóval egyszer már összehoztuk… Azt hittem, kicsit lazábbra vesszük, miután mindenki más elesett, de Ádó (Liu Shaoang – a szerk.) nagyon nyomta neki – mondta jókedvűen Liu Shaolin Sándor, aki egyetlen századmásodperccel előzte meg testvérét. De még így sem ez volt a legszorosabb befutója a szombati versenynapon, hiszen még a negyeddöntőben két ezreddel előzte meg Gyenyisz Nyikisát. Hogy mennyire kicsi ez a különbség, azt jól jelzi a magyar versenyző reakciója.

– Nem láttam, hogy sikerült megelőznöm, azt hittem, hogy nincs meg a második hely – fogalmazott Liu Shaolin Sándor. Utólag kiderült, hogy nem volt jelentősége az előzésnek, hiszen a kazah Nyikisa idővel szintén továbblépett az elődöntőbe. Másrészt viszont az eset lendületet adhatott a magyar versenyzőnek, ami végül egészen idei második vk-aranyáig repítette, ráadásul éppen a huszonhatodik születésnapján.

– Mindenképpen motivál ez, és a hazai közönség is óriási lökést adott. Kemény nap volt, de legalább kiderült, hogy még huszonhat évesen is bírom a tempót a mezőnnyel. Jól kifáradtam, nagy ünneplés nem lesz – mondta a boldog születésnapos, természetesen már a vasárnapi programot szem előtt tartva.

1000 méteren ugyanis ismét mindkét Liu testvér jó eredményre hajt, ahogy a nők között negyeddöntős a távon Kónya Zsófia és is. A program a váltó döntőkkel zárul, a hazai vegyes és a férfi staféta is versenyben van még Debrecenben.

Borítókép: Liuék az élen, a háttérben elszállnak az ellenfelek (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.