Nézze meg Lionel Messi első gólját a francia ligában! – videó

A Paris Saint-Germain hazai pályán 3-1-es győzelmet aratott a Nantes ellen a Ligue 1 14. fordulójában szombaton. A mérkőzés elsősorban azért marad emlékezetes, mert Lionel Messi megszerezte az első gólját a francia élvonalban.

Magyar Nemzet
2021. 11. 20. 19:59
Paris Saint-Germain vs Olympique Lyon
epa09477591 Paris Saint-Germain's Lionel Messi acknowledges the crowd as he leaves the pitch during the French Ligue 1 soccer match between Paris Saint-Germain (PSG) and Olympique Lyonnais in Paris, France, 19 September 2021 (issued on 20 September 2021). EPA/IAN LANGSDON Fotó: IAN LANGSDON
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez volt a hatodik meccsén, 412 perc és 19 eredménytelen lövés után Lionel Messi első gólja a Ligue 1-ban. 

A hatszoros aranylabdás az előző fordulóban térdsérülés miatt nem játszott a PSG-ben a Bordeaux ellen, ám a mai mérkőzésre felépült, s a kezdőben kapott helyet.

Sokáig azonban a Nantes elleni találkozó sem Messiről szólt. A második percben Kylian Mbappé szerzett vezetést a párizsiaknak. Ezután a vendégek tartották magukat, a szünet után pedig nagy esélyt kaptak: a 65. percben a kapujából kifutva szabálytalankodó Keylor Navast kiállította a játékvezető, így emberelőnybe került a Nantes.

Nem Messi, hanem Neymar lett az eset áldozata, a brazil sztár helyére érkezett a cserekapus, Sergio Rico, akit a 76. percben fel is avatott a Nantes, amely kiegyenlített. 

Hamarosan azonban a vendégek hathatós segítségével újra a PSG-nél volt az előny. A 81. percben Messi indította Bernatot, aki elől a menteni igyekvő Appiah olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy húsz méterről a saját kapujába lőtt.

Ezután jött el Messi nagy pillanata, aki a 87. percben, Mbappé passzából szerezte meg az első francia bajnoki találatát, kialakítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

Messi a PSG történetének a harmadik legidősebb gólszerzője lett a Ligue 1-ban 34 évesen és négy hónaposan. Ezen a listán két korábbi La Liga-sztár előzi csak meg, egykori barcelonai csapattársa, Dani Alves (34 év, 10 hónap) és a Real Madrid legendás szűrője, Claude Makélélé (36 év, 9 hónap).

A Barcelonát a nyáron elhagyó támadó az első PSG-s gólját szeptember végén, a Manchester City ellen 2-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzésen szerezte. Összességében a mostani volt kilencedik tétmeccsén a negyedik gólja a klub színeiben. Barcelonában 778 találkozón 672-szer vette be a kaput.

Borítókép: Lionel Messi a PSG mezében (Fotó: EPA/Ian Langsdon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.