Szívós volt a Vardar, de győzött a Szeged a BL-ben

A BL-ben utoljára lépett pályára a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az 1974-ben átadott és 2002-ben bővített Újszegedi Sportcsarnokban. Az észak-macedón Vardar Szkopje ellen 34-31-es győzelemmel búcsúzott régi otthonától Juan Carlos Pastor együttese a Bajnokok Ligája csoportkörének 7. fordulójában csütörtökön.

Magyar Nemzet
2021. 11. 18. 20:23
BÁNHIDI Bence
Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Vardar Szkopje Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétszeres BL-győztes Vardar a legutóbbi három BL-meccsét elveszítette, így a meccs előtt az A csoport hatodik helyén állt, három pontos hátrányban a negyedik Szeged mögött. A magyar bajnok vasárnap 26-26-os döntetlent ért el a Veszprém otthonában az NB I csúcsrangadóján, s például 55 percet töltött a pályán.

Pastor mester nem aggódott a frissesség miatt, sőt elmondása szerint jót tett a csapatnak egy ilyen hőfokú találkozó, hogy felpörögjön a Vardar ellen. A mérkőzés első gólját a szlovén irányító, Dean Bombač dobta, megalapozva ezzel a csarnokbúcsúztató hangulatot.

Hamar két-három gólos előnyre tett szert a Szeged, amely az első félidő nagy részében állandósult a két csapat között, mégsem beszélhettünk megnyugtató magyar előnyről, mert a szívós Vardar időről időre visszazárkózott egy gólra.

A 17. percben éppen kicsit nagyobb volt a szegedi előny, amikor a Vardar orosz játékosa, Tyimur Gyibirov hetesből 11-8-ra szépített. A gólnak történelmi jelentősége volt, ez volt ugyanis a 38 évesen is elnyűhetetlen balszélső ezredik BL-gólja, s ő mindössze a harmadik a sorozatban Kiril Lazarov és Nikola Karabatic után, aki elérte ezt a mérföldkövet.

A szünet előtt közvetlenül újra csak egy gól volt a különbség, ám az utolsó percben Bodó Richárd nagy bombagóllal 17-15-re alakította a félidei állást. Nagy feszültség szakadt ki az utóbbi időben a formáját kereső átlövőből.

A második félidő hasonló forgatókönyv szerint alakult, a Szeged uralta a meccset, de képtelen volt nagyobb különbséget kialakítani, a Vardar nem hagyta magát. Sokat elmond, hogy a Szeged végül úgy nyert 34-31-re, hogy a két csapat támadási hatékonysága egyaránt 65 százalékos volt, s a vendégek kapusa, Martin Tomovski 36 százalékkal védett, míg a második félidőben több fontos bravúrt is bemutató Mikler 23-mal. 

A legfontosabb statisztika persze a gólkülönbség, az pedig a szegediek sikerét mutatta, akik így szépen búcsúztatták a nemzetközi porondtól a csarnokukat. December 9-én a német Kiel elleni csoporttalálkozón már a 8300 férőhelyes új otthont avatják majd fel.

Borítókép: Jelenet a Szeged–Vardar meccsről. Fotó: MTI/Rosta Tibor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.