Szoboszlaiék fontos rangadót nyertek meg a Dortmund ellen

A Bundesliga 11. fordulójának legjobban várt meccse volt az RB Leipzig és a Dortmund egymás elleni rangadója. A hazaiaknál Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik is végig a pályán volt, utóbbi volt a Leipzig egyik legaktívabb játékosa, a győztes gólban is szerepet vállalt.

Magyar Nemzet
2021. 11. 06. 20:29
SZOBOSZLAI Dominik
Lipcse, 2021. november 4. Jesse Marsch, vezetõedzõ gratulál Szoboszlai Dominiknak, az RB Leipzig játékosának a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjának negyedik fordulójában játszott RB Leipzig - Paris Saint-Germain mérkõzés végén Lipcsében 2021. november 3-án. A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult. Szoboszlai büntetõbõl lõtte csapata második gólját. MTI/AP/Michael Sohn Fotó: Michael Sohn
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rangadónak nevezzük az RB Leipzig és a Dortmund összecsapását, mert a Bundesliga BL-csapatai közül kettőről van szó, de a jelenlegi idény tabellája alapján a forduló előtt mindössze a nyolcadik helyen álló lipcseiek nem feltétlenül szolgáltak rá erre a jelzőre. Persze a valóság ennél árnyaltabb, a Leipzig kezd túllépni a nyári edzőváltást követő nehéz szezonkezdeten, ami miatt komoly hátrányba került a Bayern München, Dortmund párossal szemben.

Az utóbbi időben a Leipzig, s nagy örömünkre, benne játéka is egyre jobban nézett ki. A magyar középpályás, aki legutóbb a PSG elleni BL-meccsen lőtt pontot érő gólt tizenegyesből szerdán, ezúttal is a kezdőben kapott helyet Jesse Marsch vezetőedzőtől, csakúgy, mint a csapatkapitány a kapuban. A Leipzig harmadik magyarja, combizomsérülés miatt hiányzott, a Dortmundban pedig Erling Håland nem léphetett pályára hasonló okból.

A Leipzig uralta a meccset az első félidőben, aminek meg is lett az eredménye: a 29. percben a horvát középhátvéd, Gvardiol adott mesteri passzt Nkunkunak, a francia szélső pedig elhúzta a kifutó dortmundi kapus mellett a labdát, majd az üres kapuba lőtt. Megérdemelt volt a lipcsei előny, szünet után pedig Szoboszlai veszélyes lövése jelezte, nem laktak jól a hazaiak. Ezután azonban némileg váratlanul kiegyenlített a Dortmund, Marco Reus lőtte be a ziccert.

Szoboszlai aktív volt, több távoli lövéssel is próbálkozott, és a Leipzig újabb vezető góljában is volt szerepe. A 68. percben ő szöktette Nkunkut a bal szélen, aki középre adott, ahol Poulsen a kapuba továbbította a labdát. Ezzel alakult ki a 2-1-es végeredmény, amelynek a Bayern München örülhetett a legjobban. A bajorok délután legyőzték a harmadik helyezett Freiburgot, Lipcsében kikapott a második Dortmund, így ebben a fordulóban mindkét közvetlen üldözőjüket újabb három ponttal szakították le.

Gulácsi és Szoboszlai végig a pályán maradt, utóbbi színészkedés miatt kapott egy sárga lapot a hajrában, de újra bizonyította, hogy kezdeményező, vállalkozó szellemű tagja akar lenni a Leipzignek, amely a sikerével kezd közeledni a top négyhez, máris az ötödik helyre ugrott előre a Bundesligában.

Borítókép: Szoboszlai Dominik és Jesse Marsch, a Leipzig edzője (Fotó: Michael Sohn)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.