Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Tovább fogyott Marco Rossi kerete, Kleinheislerre sem számíthat

A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint Kleinheisler László, a horvát élvonalbeli NK Osijek középpályása nem épült fel sérüléséből, így nem játszik a válogatott következő két világbajnoki selejtezőmérkőzésén.

Magyar Nemzet
2021. 11. 09. 15:40
Kleinheisleré volt az első félidő legnagyobb magyar helyzete Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig sem volt egyszerű helyzete, hiszen a november 12-én San Marino, november 16-án Lengyelország ellen esedékes világbajnoki selejtezőkre meghirdetett keretéből sorra dőltek ki az emberek. Először a svájci Grasshoppers magyarjáról, Bolla Bendegúzról derült ki, hogy sérült, az ő helyére a felcsúti Spandler Csabát hívta meg a kapitány, majd következett az RB Leipzig két oszlopa, és Ők sem utazhattak el sérülés miatt Telkibe, Marco Rossi pedig csak az utóbbit pótolta a keretben, így a kispesti Szappanos Péter lett a harmadik kapus.

Hétfőn Sallói Dánielről derült ki, hogy a klubja, a Sporting Kansas City nem engedi el a válogatottba az észak-amerikai profi liga, az MLS rájátszásának a hétvégi kezdése miatt. Kedden pedig az MLSZ azt volt kénytelen hírként kiadni, hogy a horvát NK Osijek orvosaival való egyeztetés után eldőlt, Kleinheisler nem épül fel az utolsó, Lengyelország elleni találkozóra sem, így nem csatlakozik a válogatotthoz. 

Marco Rossi eredetileg 25 játékosból álló keretet nevezett meg, de most csak 22-vel készül az utolsó két világbajnoki selejtezőre.

A VÁLOGATOTT JELENLEG AKTUÁLIS KERETE

Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC), Szappanos Péter (Bp. Honvéd)

Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)

Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (FC DAC 1904 – Szlovákia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (FTC)

Támadók: Hahn János (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kiss Tamás (SC Cambuur – Hollandia), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.