Volt barcelonai edző a Manchester United legújabb kiszemeltje

A hírek szerint a Villarreal elleni Bajnokok Ligája-meccs alatt is gőzerővel zajlottak a tárgyalások, ki léphet Ole Gunnar Solskjær örökébe vezetőedzőként a Manchester Unitednál. Zinédine Zidane megszerzéséről állítólag lemondtak az angol klubnál, Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain) és Brendan Rogers (Leicester) után az ex barcelonai Ernesto Valverde a legújabb jelölt.

Magyar Nemzet
2021. 11. 23. 22:34
Barcelona's Spanish coach Ernesto Valverde speaks to his players during the Spanish Super Cup semi final between Barcelona and Atletico Madrid on January 9, 2020, at the King Abdullah Sport City in the Saudi Arabian port city of Jeddah. - The winner will face Real Madrid in the final on January 12. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP) Fotó: AFP/Giuseppe CACACE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi hírek szerint a Manchester Unitedet tulajdonló Glazer család utasította a klub vezetőit, még nagyobb erőket mozgósítsanak Zidane megszerzéséért, azaz a tulajdonos hajlandó lett volna még többet fizetni a francia trénernek. Zidane a nyár óta, amikor ismét elköszönt a Real Madridtól, szabad, elvileg tehát elvállalhatná a feladatot, valamiért mégsem akaródzik neki. Állítólag a felesége sem szeretne Manchesterbe szerződni.

A napokban Mauricio Pochettinót és Brendan Rogerset is szóba hozták a Uniteddel. Előbbi éveken át dolgozott a Tottenhamnél, tehát jól ismerni az angol futballt, ám jelenleg a Paris Saint-Germain vezetőedzője. Szép kis botrány kerekedne abból, ha éppen most távozna Párizsból, amikor a klub világválogatottat vásárolt össze. Pochettino azzal hárította a pletykát, hogy nagyon jól érzi magát Párizsban, de akik jól ismerik, azt tartják róla, nagyon is foglalkoztatja a manchesteri lehetőség.

Brendan Rogers is foglalt, ő a Leicestert irányítja, s idény közben önszántából ő sem mozdulna. Ráadásul Rogers korábban a Liverpoolnál dolgozott, ami nem a legjobb ajánlólevél Manchesterben.

Ernesto Valverdének éppen az az előny, hogy amióta 2020-ban elköszöntek tőle Barcelonában, nincs csapata. Ha kiemelkedő eredményt nem is tudott felmutatni a már hanyatló félben lévő Barcával, azt azért bizonyította a katalánoknál eltöltött két és fél év alatt, tudja, hogyan kell egy top csapatot irányítani. Mellette szól az is, hogy beszél angolul, ellene, hogy nem ismeri mélyen a Premier League-et, ahol nem dolgozott.

A BBC információja szerint a Unitednél állítólag ideiglenes megoldásként próbálják megnyerni Valverdét, aztán nyáron jöhet – akár a fentebb említettek közül – egy nagy ágyú.

Rövid távon mindenképpen gyógyír a manchesteri bajokra, hogy a United 2-0-ra nyert a Villarreal vendégeként, ezzel továbbjutott a csoportjából.

Borítókép: Ernesto Valverde ideiglenes megoldás lehet a Unitednél

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.