Xavi máris megnevezte, min változtat elsőként Barcelonában

Több mint 25 ezer szurkoló várta a Nou Campban az új vezetőedző, Xavi bemutatását. A Barcelona korábbi ikonikus játékosa 2024-ig szóló szerződést írt alá.

Magyar Nemzet
2021. 11. 08. 14:58
xavi
Newly-appointed FC Barcelona's Spanish coach Xavi Hernandez (R), flanked by FC Barcelona's Spanish president Joan Laporta, poses with his jersey during the presentation ceremony at the Camp Nou stadium in Barcelona on November 8, 2021. (Photo by LLUIS GENE / AFP) Fotó: LLUIS GENE / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatalos bejelentést már néhány napja megejtette a Barcelona, hétfőn a szurkolóknak is bemutatta az új vezetőedzőt. Igaz, részletes ismertetőre aligha volt szükség, a rajongók döntő többsége jól emlékezhet Xavira mint játékosra: a középpályás 2015-ben vonult vissza, előtte pedig teljes karrierje során a Barcelona labdarúgója volt.

Xavinak edzőként nem lesz egyszerű feladata Katalóniában, szeretett klubja több szempontból is válságban van.

– A Barcelona az otthonom, nagyon izgatott vagyok a hazatérés miatt, de tudom, hogy nagy felelősség van rajtam. A klub nincs könnyű helyzetben, anyagilag és szakmailag sem, de készen állok a kihívásra.

Az új szakvezető több korábbi csapattársának is edzője lesz, ám szerinte ez nem nehézséget, sokkal inkább előnyt jelent.

– Úgy ismerem a klubot, mint a tenyeremet, ez mindenképp a segítségemre lesz. Busquets, Piqué, Jordi Alba és Ter Stegen a csapattársam is volt, tudom, hogyan kezeljem őket.

A Barcelona tizenhárom forduló után mindössze a kilencedik helyen áll a spanyol bajnokságban, ráadásul sok játékos bajlódik kisebb-nagyobb panaszokkal. A szívritmuszavarral küzdő Sergio Agüeróra legalább három hónapon keresztül nem számíthat Xavi, de a sérültek listáján található Piqué, Eric García, Dest, Nico González, Sergi Roberto, Ansu Fati, Dembélé és Braithwaite is.

Az új szakvezető nem is vár sokáig a cselekvéssel, elmondása alapján az első változtatásokat minden bizonnyal az orvosi stábban hajtja végre.

Borítókép: Joan Laporta klubelnök és Xavi, az új vezetőedző (Fotó: AFP/Lluis Gene)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.