Egymilliárd eurós kivásárlási ára lett Xavi első igazolásának

Hivatalos oldalain jelentette be az FC Barcelona labdarúgócsapata kedd délután, hogy szerződtette Ferran Torrest. A 21 éves támadó a Manchester Citytől, 55 millió eurós átigazolási díj fejében érkezett, és nehéz lesz elvinni a Nou Campból.

Magyar Nemzet
2021. 12. 28. 15:47
null
Miln, 2021. oktber 6. A spanyol Ferrn Torres nnepel, miutn glt szerzett a labdarg Nemzetek Ligja eldntjben jtszott Olaszorszg - Spanyolorszg mrkzsen Milnban 2021. oktber 6-n. MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi Fotó: Matteo Bazzi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymilliárd euró. Ebben a hihetetlen összegben rögzítette a Barcelona Ferran Torres kivásárlási árát abban a szerződésben, amelyet a fiatal támadó ma írt alá, s ezzel 2027-ig elkötelezte magát a katalán csapathoz.

Ízlelgessük egy kicsit: egymilliárd euró. A jelenlegi átigazolási világrekordot tartja, akit 2017-ben 222 millió euróért vitt el a Paris Saint-Germain a Barcelonától. Azért ennyiért, mert a spanyol klub ekkora összegben rögzítette a kivásárlási árát, mert azt hitték, úgysem ad senki ekkora összeget. A párizsiak megtették, Barcelonában pedig ma már biztosra mennek, egymilliárd eurót talán tényleg senki sem fizetne ki egy labdarúgóért sem…

Mindenesetre Torres lett a novemberben vezetőedzőnek kinevezett Xavi első jelentős igazolása a Nou Campban. A 21 éves támadó tavaly augusztusban került a Valenciától öt évre a Cityhez, amelyben 43 mérkőzésen játszott és 16 gólt szerzett. A spanyol nemzeti csapatban 22 eddigi fellépésén 12-szer volt eredményes.

A Barcelona csatárgondokkal küszködik azóta, hogy pénzügyi nehézségek miatt a nyáron el kellett engednie sztárjait: Lionel Messit lejáró szerződéssel a PSG-be, Antoine Griezmannt pedig kölcsönbe az Atlético Madridhoz. A pótlásukra is igazolt pedig, aki éppen a Manchester Citytől került a katalánokhoz, sérülés miatt keveset játszott, majd december közepén szívproblémája miatt bejelentette visszavonulását.

A Barcelona a hetedik helyen áll a spanyol bajnokságban, a Bajnokok Ligájából pedig a csoportkör után búcsúzott, és az Európa-ligában folytatja szereplését.

Torrest hivatalosan január 3-án mutatják be, egy órával a déli nyilvános edzés előtt. Ezután a támadó a sajtótájékoztatón is megjelenik a tervek szerint.

Borítókép: Ferran Torres a spanyol válogatott mezében (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.