Jövőre ismét feltűnhet a Schumacher név a Ferrarinál

A Formula–1-ben szereplő Ferrari-istálló egyik tartalék pilótájaként fog szolgálni Mick Schumacher a következő idényben.

Magyar Nemzet
2021. 12. 22. 13:21
SCHUMACHER, Mick
Dzsidda, 2021. december 2. Mick Schumacher, a Haas német versenyzõje érkezik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíjának otthont adó dzsiddai utcai versenypályára 2021. december 2-án. A december 3-án kezdõdõ versenyt elõször rendezik Szaúd-Arábiában. MTI/AP/Haszan Ammar Fotó: Haszan Ammar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2006-os távozása óta már tesztelte a Ferrari autóit néhány alkalommal a német legenda fia, Mick, de jövőre akár futamon is elindulhat a maranellóiak színeiben, amennyiben a helyzet úgy hozza. Az ifjabbik Schumacher ugyanis jövőre a Ferrari tartalék pilótája lesz, de főállásban továbbra is a Haasnál fog versenyezni, amelynek színeiben 2021-ben debütált a Formula–1-ben.

A 22 éves németen kívül a király kategóriából idén távozó Antonio Giovinazzi lesz a Ferrari másik tartalék pilótája, aki azonban a Formula–E-ben való kötelezettségei miatt nem áll majd minden futamon az olaszok rendelkezésére, ilyenkor lesz szükség Schumacherre.

– Antonio Giovinazzi nem versenyez a Formula–1-ben jövőre, de ő lesz a tartalék pilótánk a következő idényben – nyilatkozta Mattia Binotto csapatfőnök. – Tizenkét futamon ő lesz a harmadik számú pilótánk, ennyi nagydíjat össze tud egyeztetni a Formula–E-es feladataival. Nagyon örülünk, hogy ebben a sorozatban részt vesz majd, így szinten tudja tartani magát.

Giovinazzi a másik két, Ferrari motort használó csapat, a Haas és az Alfa Romeo rendelkezésére is áll majd. Amikor pedig nem ér rá – vagyis tizenegy versenyhétvégén –, akkor Schumacher ugrik be, ha a Ferrari két fő pilótája közül (Charles Leclerc és Carlos Sainz) valamelyik nem tud rajthoz állni. A fiatal német versenyző helyét a Haasnál ez esetben nagy valószínűséggel a kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi unokája, Pietro örökölné meg, aki tavaly Romain Grosjeant is helyettesítette két alkalommal.

Binotto szerint Schumacher javára válik majd, hogy a Ferrari tartalék pilótája lesz.

– A szimulátorunkat használhatja majd Maranellóban, de más módon is támogatjuk majd, hiszen még a Ferrari versenyzőakadémiájának tagja. A célunk ezen pilóták fejlődésének segítése, hogy egy napon bizonyíthassák, elég jók ahhoz, hogy a Ferrari versenyzői legyenek – magyarázta.

Az olasz csapatfőnök azt is elárulta, lenyűgözte őt Mick Schumacher idei teljesítménye annak ellenére is, hogy a harmatgyenge Haasszal nem szerzett pontot.

– Ha valaki jól teljesít, nem kérdés, hogy ajtók nyílnak meg előtte. Túl van már egy idényen a Formula–1-ben, ami fontos. Megítélésem szerint Micknek jól ment az idén, konzisztens teljesítményt nyújtott, és közben fejlődött is, egyre gyorsabb lett. Ha megnézzük az évad utolsó versenyeit, láthatjuk, hogy csökkentette a hátrányát a többi istálló pilótáihoz képest, pedig a Haas nemigen fejlesztette az autóját – tette hozzá Binotto.

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: MTI/AP/Haszan Ammar) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.