Letartóztatások és sérülések vezették fel a BL-mérkőzést

A portugál rendőrség 54 szurkolót állított elő szerdán a Benfica–Dinamo Kijev labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt kialakult szurkolói összetűzéseket követően, amelyeknek tizenkét sérültje szorult kórházi kezelésre.

Forrás: MTI2021. 12. 09. 18:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség nem közölte az állampolgárságukat, csütörtökön mindannyiukat kihallgatásra szállítják a lisszaboni bíróságra. A tucatnyi sérültről elmondták, hogy a portugál főváros különböző kórházaiban látták el őket. A sajtó egy sérült rendőrről is beszámolt.

A szurkolói összetűzésekre a stadion környékén, a mérkőzést megelőzően mintegy másfél, illetve fél órával került sor. Utóbbi, hevesebb csatározásban helyi beszámolók szerint a drukkerek köveket, táblákat és pirotechnikai eszközöket dobáltak, a rendőrök pedig az indulatok megfékezése érdekében – szóvivőjük közlése nyomán – tizenhét figyelmeztető lövést adtak le a levegőbe.

A találkozót a házigazda Benfica 2-0-ra megnyerte, és ezzel biztosította helyét a nyolcaddöntőben. A Dinamo Kijevnek már nem volt esélye a továbbjutásra és a csoport harmadik helyére sem, amivel tavaszra átsorolhatott volna az Európa-ligába. Az ukránok egy ponttal az E csoport utolsó helyezettjeként zárták a csoportkört.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.