Már pénteken mindkét vb-aspiráns átlépte a határt

A világbajnoki címről döntő Abu-dzabi Nagydíj pénteki szabadedzésein megosztoztak a riválisok: az első gyakorlást Max Verstappen (Red Bull), a másodikat Lewis Hamilton (Mercedes) nyerte meg.

Magyar Nemzet
2021. 12. 10. 15:51
AUTO-PRIX-BRA-F1-RACE Fotó: Pool/AFP/Antonin Vincent
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi verseny, a komoly visszhangot kiváltó Szaúd-arábiai Nagydíj után rendkívül feszült a hangulat a Formula–1-es világbajnoki sorozat idei utolsó állomásán, Abu-Dzabiban. Michael Masi versenyigazgató figyelmeztette a világbajnoki címért harcoló Max Verstappent és Lewis Hamiltont, hogy sportszerűtlen magatartás esetén akár pontlevonással is sújthatják a vétkest.

Az első pénteki szabadedzést a Red Bull holland versenyzője nyerte meg, míg Hamiltont bajnoki riválisa mellett csapattársa, Valtteri Bottas is megelőzte. A hétszeres világbajnok brit versenyző legjobb idejével a második helyet megszerezte volna, ám azt elvették tőle, mert elhagyta a pályát.

A második gyakorlásra fordult a kocka, ezúttal Hamilton volt a leggyorsabb, és ezúttal Verstappen volt az, akinek az első gyors körét elvették, amiért kiszélesítette a pályát. A holland végül csak a negyedik helyen zárta a szabadedzést, a két Mercedes-pilóta mellett a meglepetésre második helyen zárt Esteban Ocon (Alpine) is megelőzte.

Ezek a pályaelhagyások természetesen még nem olyan szintű szabálytalanságok, amelyek miatt Masi beváltaná a fenyegetését, de az már pénteken is látszik, hogy a világbajnoki címért küzdő két pilóta minden eszközt bevet majd, hogy sikerrel járjon.

Verstappen és Hamilton eddig egyaránt 369,5 pontot gyűjtött az idényben, ám több futamgyőzelme miatt a holland várja az utolsó futamot az első pozícióból. Korábban még sosem fordult elő a Formula–1 1950 óta íródó történetében, hogy a világbajnokság első két helyezettje ugyanannyi ponttal zárta az idényt.

Borítókép: Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: Pool/AFP/Antonin Vincent)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.