Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Max Verstappen lépéselőnyben, övé az első rajtkocka

A világbajnoki címről döntő Abu-Dzabi Nagydíjon Max Verstappen (Red Bull) indulhat az élről, nagy riválisa, Lewis Hamilton (Mercedes) a második rajtkockát szerezte meg.

Magyar Nemzet
2021. 12. 11. 15:17
HAMILTON, Lewis; VERSTAPPEN, Max
Abu-Dzabi, 2021. december 11. Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futamának idõmérõ edzésén a Yas Marina versenypályán 2021. december 11-én. Az idényzáró futamon Verstappen a címvédõ és hétszeres vb-gyõztes brit Lewis Hamiltonnal küzd a világbajnoki címért. Fotó: MTI/EPA/Ali Haider
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A végletekig kiélezett Formula–1-es vb-cím az idény utolsó versenyén, az Abu-Dzabi Nagydíjon dől el. és pontegyenlőséggel várja a versenyt, azonban több futamgyőzelme miatt a holland van lépéselőnyben.

A pontversenyhez hasonlóan a záró helyszínen is Verstappen került előnybe, ugyanis ő nyerte a szombati időmérő edzést, amely komolyabb fennakadások nélkül lezajlott, bár a kvalifikáció első szakaszát egy elszabadult bója miatt le kellett állítani néhány percre.

Meglepetést viszont nem okozott a közjáték, a két Haas, a két Williams és a búcsúzó Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) fejezte be már a Q1-ben az időmérős szereplését.

A második szakaszban a Red Bull kényszerűségből módosított Max Verstappen taktikáján: a holland versenyző elfékezte a közepes keverékű gumiját, amelyről eredetileg rajtolt volna, így viszont lágy keverékkel futott egy még gyorsabb kört, így azzal a szettel indulhat a vasárnapi futamon. A Mercedesnek viszont mindkét pilótája, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is a közepes keverékről, így a két vb-aspiráns különböző stratégiával versenyez majd vasárnap.

A Q3-ban viszont nem hibázott Verstappen, több mint három tizedmásodperccel legyőzte Hamiltont. Más azonban nem előzte meg a britet, így a két vb-aspiráns egymás mellől vág neki a sorsdöntő futamnak.

A Red Bull abból a szempontból is jobban jött ki az időmérő edzésből, hogy Verstappen csapattársa, Sergio Pérez a negyedik, Bottas viszont csak a hatodik rajthelyet szerezte meg.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.