Teljes a mezőny, a Villarreal ötgólos meccset nyert meg

Egy nap késéssel, de immáron teljes a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőseinek a névsora. Utolsóként a Villarreal harcolta ki a helyét a kieséses szakaszban, 3-2-re győzött az Atalanta vendégeként a csoportkör zárófordulójának csütörtöki mérkőzésén.

Magyar Nemzet
2021. 12. 09. 21:40
Atalanta vs Villareal
epa09632364 Villarreal's Etienne Capoue (C) celebrates scoring the 0-2 lead during the UEFA Champions League group F soccer match between Atalanta BC and Villarreal CF at the Gewiss stadium in Bergamo, Italy, 09 December 2021. EPA/PAOLO MAGNI Fotó: PAOLO MAGNI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A heves havazás ellehetetlenítette szerdán az Atalanta és a Villarreal találkozójának megrendezését, így csütörtökre csúszott a BL csoportkörének utolsó mérkőzése, amely az F jelű négyes második továbbjutó helyéről döntött.

Az olaszoknak győzelemre volt szükségük a nyolcaddöntőbe kerüléshez, azonban rögtön a találkozó kezdetén nehéz helyzetbe kerültek, ugyanis Arnaut Danjuma már a harmadik percben betalált. Az Atalanta becsülettel hajtott az egyenlítő gólért, ám egy helyzettel sem tudott élni, ami az első félidő végén megbosszulta magát, s a szünet előtt Étienne Capoue megduplázta a vendégek előnyét.

A fordulás után Danjuma második góljával egy újabb szöget vert a bergamóiak koporsójába, hiszen az Atalantának ekkor már négy találatra volt szüksége a továbbjutáshoz. Ebből kettőt sikerült is megszerezniük, viszont ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A Villarreal 3-2-es győzelmével a Manchester United mögött másodikként továbbjutott az F csoportból, az Atalantára pedig tavasszal az Európa-liga kieséses szakasza vár.

Bajnokok Ligája, F csoport, 6. forduló:

Atalanta–Villarreal 2-3 (0-2)

gólszerzők: Malinovszkij (71.), Zapata (80.), ill. Danjuma (3., 51.), Capoue (42.)

A csoport szerdai meccsén: Manchester United–Young Boys 1-1

A végeredmény: 1. Manchester United 11 pont, 2. Villarreal 10, 3. Atalanta 6, 4. Young Boys 5

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe jutott csapatok:

Csoportelsőként: Manchester City, Liverpool, Ajax, Real Madrid, Bayern München, Manchester United, Lille, Juventus;

Csoportmásodikként: Paris Saint-Germain, Atlético Madrid, Sporting Lisboa, Internazionale, Chelsea, Benfica, Salzburg, Villarreal.

 

Az Európa-ligában folytathatják: RB Leipzig, Porto, Dortmund, Sheriff Tiraspol, Zenit, Barcelona, Sevilla, Atalanta.

Borítókép: A Villarreal játékosainak gólöröme (Fotó: EPA/Paolo Magni)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.