időjárás 19°C Hella 2022. május 27.
logo

A lengyel szövetség hiába óvta meg az oroszok elleni meccs eredményét

Magyar Nemzet
2022.01.24. 13:23 2022.01.24. 14:45
A lengyel szövetség hiába óvta meg az oroszok elleni meccs eredményét

A lengyel szövetség megóvta a vasárnap esti Oroszország elleni mérkőzés 29-29-es végeredményét a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Bár nyilvánvaló szabálytalanság történt az oroszok egyenlítő gólja előtt, az európai szövetség, az EHF indoklás nélkül elutasította az óvást.

Három másodperc volt hátra Lengyelország és Oroszország mérkőzéséből, amikor 28-28-at mutatott az eredményjelző. Ebben a pillanatban a lengyel Michal Maczek a hálóba bombázott, és úgy tűnt, ezzel vége is a mérkőzésnek. A lengyel játékosok ünnepeltek, az oroszok azonban még felállhattak középkezdéshez. A labdát Szergej Koszorotov kapta meg, aki a megengedett három helyet négyet lépett, majd távolról a későn reagáló kapust meglepve a kapuba lőtt. Charlotte és Julie Bonaventura játékvezetők nem ítélték meg a szabálytalanságot, megadták a gólt, és ezzel 29-29 lett a végeredmény. 

A lengyelek közül sokan abban is kételkedtek, hogy a labda azelőtt haladt át a gólvonalon, mielőtt a végső dudaszó megszólalt volna, ám az biztos volt, hogy Koszorotov lépéshibája miatt érvényteleníteni kellett volna a találatot. Ezért a lengyel szövetség hivatalosan is megóvta a találkozót az EHF-nél. 

Az Európai Kézilabda-szövetség a hivatalos oldalán jelentette be, hogy elutasította a lengyelek óvását, maradt a 29-29-es végeredmény. Hivatalos indoklást nem tett közzé az EHF. A nemzetközi gyakorlatban egyébként a játékvezetői tévedés nem műhiba, így nem is kellő ok az óvásra.

Borítókép: Szergej Koszorotov gólját megadták a játékvezetők (Fotó: Nso.hu)