Bottas: Temetői hangulat uralkodott a Mercedesnél

A Mercedestől öt idény után az Alfa Romeóhoz távozó Valtteri Bottas betekintést engedett volt csapattársával, Lewis Hamiltonnal töltött napjaiba. A finn Formula–1-es pilóta elárulta, hogyan viselkedett a hétszeres vb-győztes brit, miután alulmaradt a bajnoki címért folytatott harcban 2021-ben.

Magyar Nemzet
2022. 01. 27. 11:26
HAMILTON, Lewis; BOTTAS, Valtteri
Lusail, 2021. november 20. Lewis Hamilton, a Mercedes brit (j) és Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzõje (k) a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Katari Nagydíjának idõmérõ edzése után a Dohától északra fekvõ Lusail versenypályán 2021. november 20-án. A futamot november 21-én rendezik. MTI/EPA/Reuters pool/Hamad i Mohammed / POOL Fotó: Hamad i Mohammed / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valtteri Bottasnak volt elég ideje kiismerni Lewis Hamiltont, hiszen öt idényt töltött el a csapattársaként a Mercedesnél. A 32 éves pilóta rendre a rövidebbet húzta a brit versenyző mellett, de Bottas elfeledte a sérelmeket, és egy finn podcastben az egekig dicsérte Hamiltont, valamint azt is elárulta, miben különböztek a leginkább egymástól.

– Ő szinte sosem fut rossz versenyt, jól alkalmazkodik, legyenek bármilyenek is a körülmények. Hozzáteszem, én rendkívül kemény munkát végeztem el a csapattal, minden részletre figyeltem, de ha Lewis azt hallotta, hogy én két napot töltöttem el a fiúkkal a gyárban, akkor ő hármat maradt – idézte fel Bottas.

Az Alfa Romeo versenyzője azt is elárulta, hogyan viselkedik Hamilton, ha nem alakul minden a tervei szerint.

– Amikor valamivel kapcsolatban bizonytalan, azonnal tesz valamit, hogy javítson a helyzeten. Tavaly például állandóan szimulátorozott, pedig ez korábban egyáltalán nem volt jellemző rá. Óriási az elkötelezettsége, ezért meg kell emelnem a kalapom előtte. Azt hiszem, neki sokkal többet jelent a Formula–1, mint a többi pilótának – tette hozzá a finn.

Bottas szerint Hamiltonban hatalmas a versenyszellem, és a brit folyamatosan úgy érzi, bizonyítania kell másoknak. Leginkább azokban a pillanatokban, ha a padlóra került.

– Az előző idény utolsó futama jó példa erre. Láttam őt néhány nappal a verseny után, és a hangulat még mindig olyan volt körülötte, mintha egy temetésen lettünk volna. Pedig tudta, hogy nem az ő hibája miatt úszott el a cím, hanem valójában elrabolták azt tőle. Nehéz lenyelni, ha így fosztanak meg valamitől. De figyeljék csak meg, kétszer olyan erősen fog visszatérni, mint amilyen eddig volt. Mindig ezt csinálja.

Egykori csapattársa tehát hisz abban, hogy a hétszeres világbajnok visszatér idén a Formula–1-be. Az érintett azonban továbbra sem nyilatkozott erről.

Borítókép: Valtteri Bottas (balra) és a 2021-es Katari Nagydíj időmérő edzésén (Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Hamad i Mohammed)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.