Vettel foglalja el Hamilton helyét a Mercedesnél?

Lewis Hamilton egyelőre nem jelentette be, visszatér-e a versenyzéshez, miután tavaly drámai körülmények között csúszott ki a kezéből a nyolcadik világbajnoki cím. Ha a távozás mellett döntene, sok jelentkező lenne az ülésére a Mercedesnél. Egy egykori Formula–1-es pilóta szerint a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel tökéletes választás lenne Hamilton pótlására.

Magyar Nemzet
2022. 01. 14. 17:14
VETTEL, Sebastian
Mogyoród, 2021. augusztus 1. A második helyezett Sebastian Vettel, az Aston Martin német versenyzõje a Forma-1-es Magyar Nagydíj eredményhirdetésén a mogyoródi Hungaroringen 2021. augusztus 1-jén. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem dőlt el, Lewis Hamilton idén is folytatja-e a versenyzést a Formula–1-ben. A Mercedes hétszeres világbajnokának bár 2023-ig végéig szól a szerződése, a 37 éves pilóta a tavalyi idényzáró óta még a sebeit nyalogatja, és Toto Wolff csapatfőnök, valamint szakértők szerint is elképzelhető, hogy a brit nem lesz a mezőny tagja 2022-ben. 

Hamilton az Abu-dzabi Nagydíjon magabiztosan haladt a nyolcadik vb-címe megszerzése felé, azonban az utolsó körök eseményei riválisa, Max Verstappen (Red Bull) kezére játszottak, és végül a holland versenyző fejére került a korona. A Mercedes a történtek miatt Michael Masit kiáltotta ki bűnbaknak, állítólag a versenyigazgató távozását követeli a német istálló. A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) vizsgálatot indított az ügyben, amely Masi jövőjét is befolyásolhatja az F1-ben. A hírek szerint Hamilton ennek a függvényében hozza meg a maga döntését.

Bár nehezen elképzelhető, hogy a brit rekorder valóban idő előtt nyugdíjba vonulna, néhányan már eljátszottak a gondolattal, ki foglalhatná el Hamilton helyét a Mercedesnél. Ralf Schumacher például a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek szavazna bizalmat a Mercedes vezetőinek helyében:

– Sebastian tapasztalata és sebessége nem tűnt el. A legfontosabb az, hogy mivel az Aston Martin koncepciója is hasonló, ő jól ismeri a Mercedes autójának és motorjának tulajdonságait – nyilatkozta a német Sky-nak a visszavonult pilóta, de ő is tisztában van vele, hogy erre a váltásra minimális az esély. – Lewis Hamilton hivatalosan nem ment sehova, és Toto Wolffnak is van még egypár saját tehetsége a sorban.

Vettelnek az Aston Martinhoz való igazolásában nagy szerepet játszott Otmar Szafnauer csapatfőnök, aki azonban távozott a posztjáról (a helyét Mike Krack veszi át, aki korábban a BMW-nél és a Saubernél is dolgozott). Ralf Schumacher úgy véli, a vezetőváltás nem feltétlenül lehet a német pilóta ínyére.

– Az Aston Martinnál történt személycserék nem biztos, hogy a legideálisabbak Sebastian szempontjából. Otmarral szerintem jó csapatot alkottak. Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy megragadna egy ilyen alkalmat, hiszen jobb esélye lenne a futamgyőzelmekre, és ő pontosan ezt akarja – tette hozzá a hatszoros futamgyőztes német.

Fotó: Sebastian Vettel a 2021-es Magyar Nagydíj eredményhirdetésén (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.